Tempo L Central

2021. december 15. szerda
Oláh Margó
12222

Új vetőgépeket fejlesztett a Väderstad: itt a Tempo L Central Fill és a 12 méteres Inspire
November elején tartott online sajtótájékoztatót a Väderstad, amelyen két újdonság került bemutatásra a vetőgépek kategóriájában.
Az új Inspire termékcsalád célja, hogy kiváló vetési minőséget biztosítson a 12 méteres gabonavetőgépek piacán. A Väderstad Inspire 1200C/S tervezésének középpontjában a nagy kapacitás és a kimagasló vetési pontosság elérése állt.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
A Väderstad Inspire 1200C/S gabonavetőgép a 200 lóerő feletti erőgépekkel rendelkező, nagy kapacitás igényű gazdálkodókat célozza meg. A munkagép kompakt kialakítása mind a szántóföldön, mind pedig a közúton történő szállítás során jó közlekedést tesz lehetővé. Az Inspire 1200C kombi változata az egyik legnagyobb tartállyal rendelkezik a kategóriájában.
Az Inspire lelke az érzékeny, duplatárcsás csoroszlya-rendszer, amely kiválóan alkalmazkodik a szántóföldeken tapasztalható felszíni egyenetlenségekhez, így a vetési mélység mindig állandó marad. Az eredmény a táblaszinten tapasztalható, lenyűgöző vetőmaglehelyezésben és egyenletes kelésben nyilvánul meg.
A típus 2 különböző modellje, az Inspire 1200S és az Inspire 1200C
A csak magvetésre használható Inspire 1200S változat 5 ezer literes vetőmagtartállyal készül, míg az Inspire 1200C kombi változat 7200 literes tartálya osztott, két külön rekeszben tárolja a vetőmagot és a műtrágyát. A tartályából kilépve a vetőmag és a műtrágya a közös légáramban összekeveredik, és együtt kerül a talajba. Az Inspire 1200C/S egyik legfontosabb jellemzője, hogy a vetési teljesítményt 8 különálló szakaszon keresztül lehet szabályozni, így 1,5 méterenként tud szakaszolni. A nagy tartályból a vetőmagtartályokba történő állandó és egyenletes termékáramlás biztosítása érdekében, a vetőmag és a műtrágya adagolása a nagy tartályból 8 Fenix III adagolóegységen keresztül, nagy kimeneti pontossággal valósul meg.
Az alacsony töltésmagasságú Inspire 1200C/S 8 különálló szekción keresztül képes szabályozni a kijuttatást. Ez azt jelenti, hogy a vetőgép változtatható magmennyiséggel tud vetni, valamint 1,5 méterenként tud szakaszolni. Ez a precíziós funkció a 12 méteres munkaszélességű vetőgépek szegmensében egyedülálló. A földeken a vetési művelet könnyen irányítható az iPad-alapú Väderstad E-Control vezérlőrendszeren keresztül, amelyhez ISOBUS Task Controler rendszer is csatlakoztatható. A 3 méter széles és 4 méter magas vonulási méretű gépet akár 40 km/h sebességgel is lehet vontatni.
Az új Tempo vetőgép
Az új Väderstad Tempo L 16-24 Central Fill modell a vetőmagot és a műtrágyát is ömlesztett rendszerben kezeli, így tovább növekszik a vetőgép kapacitása. A vontatott, nagy munkaszélességű Tempo L család új tagja ugyanis egy központi tartályban tárolja a vetőmagot és a műtrágyát is.
A Central Fill funkció lényege, hogy a gazdálkodónak a korábban megszokott soronkénti feltöltés helyett elég csupán egy nagy központi tartályba tölteniük a vetőmagot. A vetőgép ezután automatikusan gondoskodik a vetőmag és a műtrágya elosztásáról az egyes soregységek között. A központi feltöltés funkcióval a gazdálkodók még nagyobb teljesítményt tudnak elérni, így tovább növelhetik a hatékonyságot. Az új Tempo L Central Fill 16 vagy 24 soros változatban készül, ami modelltől függően 450 és 762 milliméter közötti sortávolságokat tesz lehetővé. A nagy napi teljesítményhez igazodva a vetőgépet egy új típusú tartállyal látták el, amely 2200 liter vetőmag és 5000 liter műtrágya, azaz összesen 7200 liter inputanyag befogadására képes.
A Tempo L Central Fill új tartálya elöl 2 ventilátorral van szerelve, ezek biztosítják a vetőmag és a műtrágya nagy teljesítményű adagolását. Az ún. Central Fill technológiában nincs központi motor, amely a vetőmagot adagolja, ehelyett minden egyes soregység maga szabályozza a szükséges vetőmagok számát, hogy segítse az egyedi PowerShoot vetőmagadagoló rendszer nagy pontosságú működését.
A Väderstad Inspire 1200C/S és az új Tempo L 16-24 Central Fill vetőgépek 2022. februárjában mutatkoznak be a németországi Agritechnica nemzetközi szakkiállításon, és várhatóan 2022 végétől lesznek kaphatóak.
Vaderstad Kft. 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Nyitvatartás: H-Cs: 8:00-17:00 P: 8:00-15:00 +36 22 709 000 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Szedd könnyedén!

              Gyümölcsök...

Bővebben...

Digitalizálás a rakodástechnikában

 Q-Companion – Digitalizálás a rakodástechnikábanModern gazdálkodóként a...

Bővebben...

Kimagasló vágási eredmény

Újdonságok a PöttingertőlA kiváló takarmányminőség alapját a kímélő kaszálás...

Bővebben...

Tarlóhántástól magágykészítésig

Az Omikron Kft. által gyártott Gruberek alkalmasak tarlóhántásra, illetve 30...

Bővebben...

Minden alkalmazási körülményhez

Minden alkalmazási körülményhezMindegy, hogy nedves vagy száraz körülmények...

Bővebben...

Megoldás a dinamikus...

BIOTRONIC®A megoldás a dinamikus savanyításraBIOTRONIC® TOP TERMÉKCSALÁDA...

Bővebben...

Zöldség- és gyümölcsbetakarítás

Ha kertészeti gép, akkor Alfa-Gép!Egyedi profilunk a kertészeti gépek...

Bővebben...

Légáramos és modulos tisztítók

Légáramos tisztítóA GRLT rotációs légáramos tisztító alkalmas a betakarított...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK