Új vezérigazgató...

2022. február 23. szerda
Oláh Margó
5608

Új vezérigazgató és új elnök az igazgatótanács élén

A Väderstad, a világ egyik vezető vállalata a talajművelés és a vetés területén, februárban új vezérigazgatót és új elnököt köszönt az igazgatótanács élén. A Väderstad alapítójának, Rune Starknak az unokája, Henrik Gilstring veszi át az vezérigazgatói posztot, ezzel egyidejűleg Mikael Jonson lesz a vállalat igazgatótanácsának új elnöke.
A vezérigazgató-váltás tényét már korábban bejelentette a vállalat, mivel Mats Baverud, aki 2017 óta töltötte be a pozíciót, nyugdíjba vonul. A Väderstad vezérigazgatójaként eltöltött éveit erős globális növekedés jellemzi, mind pénzügyileg, mind pedig a dolgozói létszám tekintetében. A folyamatos terjeszkedés mellett jelentős fejlődést sikerült elérni a biztonság és a minőség terén is.
2022. február 1-től Henrik Gilstring a Väderstad új vezérigazgatója, aki a tulajdonosi család harmadik generációjához tartozik. Henrik Gilstring 2012 óta dolgozik a vállalatnál, legutóbb az üzletfejlesztési alelnöki pozícióban. Egy folyamatosan felfelé ívelő vállalat irányítását veszi át, amely a 2021-es pénzügyi év során közel 25 százalékkal növelte forgalmát, és világszerte közel 2000 alkalmazottat foglalkoztat.
- A kiváló eredményeink azt mutatják, hogy a dolgok jó irányba mennek a vállalatnál, nagyra becsülöm Mats és sok más kollégám munkáját, amit az elmúlt évek során végeztek. Nagyszerű élmény volt Mats vezetői csapatának tagja lenni, vállalkozásunk mindenütt gyorsan fejlődött, és kellően felkészülve várjuk a jövő kihívásait. A Väderstad 2022-ben ünnepli 60 éves fennállását, egyszerre érzek alázatot és mély szenvedélyt, hogy tovább folytathatom, amit elődjeim elkezdtek, és hogy egy olyan vállalatnál dolgozhatok, amelynek ilyen nagy múltja van a családomban. Bár a mezőgazdaság és vele együtt a mi üzleti tevékenységünk is folyamatosan változik, továbbra is eltökéltek vagyunk abban, hogy egyszerűsítsük a munkafolyamatokat és tovább javítsuk az eredményeket az ügyfeleink számára szerte a világon, arra törekszünk, hogy a világ vezető gyártójává váljunk a talajelőkészítés és a vetés terén, mondja Henrik Gilstring.
Február 1-jétől a Väderstad igazgatótanácsának is új elnöke van, Mikael Jonson. Mikael a svédországi Kumlában nőtt fel, majd Linköpingben építőmérnöknek tanult. Hosszú szakmai pályafutása során komoly tapasztalatokat szerzett, többek között a PartnerTech vezérigazgatójaként, és a Trelleborg csoportnál, ahol több vezető pozíciót töltött be. Ma elsősorban különböző igazgatósági feladatokkal és befektetésekkel foglalkozik.
- Az új elnöki szerepköröm kezdete egybeesik azzal, amikor Henrik átveszi a vezérigazgatói posztot. Ez különösen élvezetes. Az elkövetkező öt évre vonatkozó tervünk igen ambiciózus, amelynek megvalósítása Henrikre vár, és amiben én, elnöki szerepkörömnél fogva, sokat segíthetek neki, mondja Mikael Jonson.
Mikael ugyan nem rendelkezik mezőgazdasági háttérrel, de sok egyéb képességgel és tapasztalattal bír, amelyeket mind kamatoztathat a Väderstad elnökeként.
- A stratégiai kérdések, amelyek egy része gyártással összefügg, mindig is közel álltak a szívemhez, és jól tükrözik saját hátteremet. Remélem, hogy az üzleti életben eltöltött sok év alatt szerzett tapasztalataimmal hozzájárulhatok a sikeres munkához, mondta Mikael Jonson.

Vaderstad Kft. 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Nyitvatartás: H-Cs: 8:00-17:00 P: 8:00-15:00
+36 22 709 000 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Szervestrágya - jó minőség - jó áron!

"MIÉRT VENNE MAGASABB ÁRON, HA JÓ MINŐSÉGET JÓ ÁRON IS KAPHAT KÖZVETLENÜL A...

Bővebben...

Kimagasló vágási eredmény

Újdonságok a PöttingertőlA kiváló takarmányminőség alapját a kímélő kaszálás...

Bővebben...

Lovaskocsit adtak...

Lovaskocsit adtak az Alfa-Gép ajtónálló Hoffer traktorjáértIdén augusztus...

Bővebben...

A legszorgalmasabb meggyrázó

WEREMCZUK MAJA automata meggy betakarító gépBemutatjuk a legszorgalmasabb...

Bővebben...

Az ÖN igényei szerint!

Új Kereskedői megállapodás - Alfa-Gép Kft. BékéscsabaA Kverneland Group...

Bővebben...

Befektetés az egészségbe

BEFEKTETÉS AZ EGÉSZSÉGBE SAVANYÚ KÁPOSZTA AHOGY SZÜLEINK...

Bővebben...

A mobil tárolás új korszaka

Beton legó, súly támfalak, térelválasztó falak, depók, épület oldalfalak...

Bővebben...

Mezőgazdasági seprőgépek

Cégünk kül- és beltéri ipari seprűk és kefék, seprő adapterek, tisztítógép...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK