Újdonság a KRONE-tól

2022. március 16. szerda
Oláh Margó
7772

Új dupla kötözőfejes rendszer a KRONE-tól
A KRONE újdonsága lehetővé teszi a nagy tömörségű szögletes bálák készítését hulladék zsinegdarabok nélkül.

Spelle, 2022. február – A Krone a Big Pack sorozathoz most új, V-alakú kötözőfejes rendszert fejlesztett, amely ősztől lesz elérhető. A Spelléből származó innovatív kötözőfejes rendszer különleges előnye, hogy ötvözi a dupla kötözőfejes rendszer kiváló működési megbízhatóságát és a Cormick egyszerű kötözőrendszer hulladék zsinegdarabok nélkül végzett munkáját. A V-alak, a lefelé nyitott csomózó horog és az új hajtótárcsa az új V-alakú kötözőfejes rendszer alapelemei. Az előző dupla kötözőfejes rendszerből ismert lehúzó karon lévő kést egy zsinegkihúzó váltja fel. A kés viszont most már fixen rögzítve a zsinegtartón helyezkedik el, közvetlenül a zsinegtartó tárcsa előtt.
Az új Krone kötöző rendszer a következőképpen működik: a zárócsomó kialakításának folyamata alig különbözik a jól ismert kettős kötözőrendszerétől (Deering rendszer). Az egyetlen különbség: a zsinegtartó tárcsa forgatásával a zsinegszálakat a rendszer végighúzza a rögzített késen, amelyek így szétválnak. A lehúzó kar alakítja ki a takács csomót (= Deering csomót) a csomózó horgon áthúzott végekkel, így a kész bála biztonságos kötéssel rendelkezik.
Ezután kerül sor a következő bála kezdő csomójának kialakítására. A tűk visszahúzódnak, és a felső ill. az alsó szál ismét a csomózó horogra kerül. A horog forogni kezd. Ekkor a zsinegtartóban tartott zsinegvégeket a zsinegkihúzóval rendelkező lehúzó kar segít kihúzni, melyek a rendkívül nagy mértékben terhelhető kezdőcsomóban (hurokcsomó vagy Cormick csomó) maradnak. A lényeg: a V-alakú, és középen nyitott csomózó horognak köszönhetően a hurok lefelé egyszerűen kihúzható.
A két csomózási elv kombinációjának köszönhetően a Krone egy rendkívül megbízható, hulladék zsinegdarabok nélkül dolgozó dupla kötözőfejes rendszert kínál. Az egyszerű kötözéshez képest az új, hulladékmentes dupla kötözőfejes rendszer kiemelkedő tulajdonsága a nagy bálatömörséghez való használhatósága. Mivel a Krone V-alakú kötözőrendszere a korábbi Big Pack dupla kötözőfejes rendszerén alapszik, utólag is felszerelhető a régebbi dupla kötözőfejes rendszert használó bálázókra, függetlenül attól hogy milyen csatornamérettel rendelkeznek.
A Krone új V-alakú kötözőrendszerének működési elvét egy animáció mutatja be:
https://youtu.be/XHk5PPc7boY   (GB)        
https://youtu.be/T8sAV8MruUY   (DE)    
https://www.valkon.hu/hirek/uj-dupla-kotozofejes-rendszer-krone-tol?fbclid=IwAR2l0pL0IWbl1mcnuN8ESqIzwMaQO1gxdCHdSfLudpSmNy_gIJpyHjaKT6w

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Töltse fel energiával

A FitoHorm termékek gyártása az 1980-as években kezdődött a Bácska MgTsz-nél....

Bővebben...

Egy géppel mindent!

MOBIL ZSÁKOLÓMÉRLEG Egy géppel mindent! MP-MZ -MO-ZSÁK- szemes anyaghozSzemes...

Bővebben...

Gondoljunk már most a burgonyára

ALFA-GÉP KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ KFT.5600 Békéscsaba, Szarvasi út 84.Tel:...

Bővebben...

A trágyafertőtlenítés...

A trágyafertőtlenítés, hígtrágyakezelés gyakorlati szempontjaiA sertések...

Bővebben...

Talajművelés és talajmegőrzés

Talajművelés és talajmegőrzésA megőrző talajművelés vagy minimum művelés...

Bővebben...

Megérett a cserére...

Megérett a cserére az etetőkocsi?       Nálunk megtalálja a...

Bővebben...

Bővitse az alkalmazási területet

MULTILINE koncepcióA MUTILINE koncepcióval a PÖTTINGER egy igazán sokoldalú...

Bővebben...

Hígtrágya kijuttatása, bedolgozása

Rugalmas alkalmazás hígtrágyáhozA FOX 300 D / 350 D / FOX 400 D csekély...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK