Újdonság a KRONE-tól

2022. március 16. szerda
Oláh Margó
13144

Új dupla kötözőfejes rendszer a KRONE-tól
A KRONE újdonsága lehetővé teszi a nagy tömörségű szögletes bálák készítését hulladék zsinegdarabok nélkül.

Spelle, 2022. február – A Krone a Big Pack sorozathoz most új, V-alakú kötözőfejes rendszert fejlesztett, amely ősztől lesz elérhető. A Spelléből származó innovatív kötözőfejes rendszer különleges előnye, hogy ötvözi a dupla kötözőfejes rendszer kiváló működési megbízhatóságát és a Cormick egyszerű kötözőrendszer hulladék zsinegdarabok nélkül végzett munkáját. A V-alak, a lefelé nyitott csomózó horog és az új hajtótárcsa az új V-alakú kötözőfejes rendszer alapelemei. Az előző dupla kötözőfejes rendszerből ismert lehúzó karon lévő kést egy zsinegkihúzó váltja fel. A kés viszont most már fixen rögzítve a zsinegtartón helyezkedik el, közvetlenül a zsinegtartó tárcsa előtt.
Az új Krone kötöző rendszer a következőképpen működik: a zárócsomó kialakításának folyamata alig különbözik a jól ismert kettős kötözőrendszerétől (Deering rendszer). Az egyetlen különbség: a zsinegtartó tárcsa forgatásával a zsinegszálakat a rendszer végighúzza a rögzített késen, amelyek így szétválnak. A lehúzó kar alakítja ki a takács csomót (= Deering csomót) a csomózó horgon áthúzott végekkel, így a kész bála biztonságos kötéssel rendelkezik.
Ezután kerül sor a következő bála kezdő csomójának kialakítására. A tűk visszahúzódnak, és a felső ill. az alsó szál ismét a csomózó horogra kerül. A horog forogni kezd. Ekkor a zsinegtartóban tartott zsinegvégeket a zsinegkihúzóval rendelkező lehúzó kar segít kihúzni, melyek a rendkívül nagy mértékben terhelhető kezdőcsomóban (hurokcsomó vagy Cormick csomó) maradnak. A lényeg: a V-alakú, és középen nyitott csomózó horognak köszönhetően a hurok lefelé egyszerűen kihúzható.
A két csomózási elv kombinációjának köszönhetően a Krone egy rendkívül megbízható, hulladék zsinegdarabok nélkül dolgozó dupla kötözőfejes rendszert kínál. Az egyszerű kötözéshez képest az új, hulladékmentes dupla kötözőfejes rendszer kiemelkedő tulajdonsága a nagy bálatömörséghez való használhatósága. Mivel a Krone V-alakú kötözőrendszere a korábbi Big Pack dupla kötözőfejes rendszerén alapszik, utólag is felszerelhető a régebbi dupla kötözőfejes rendszert használó bálázókra, függetlenül attól hogy milyen csatornamérettel rendelkeznek.
A Krone új V-alakú kötözőrendszerének működési elvét egy animáció mutatja be:
https://youtu.be/XHk5PPc7boY   (GB)        
https://youtu.be/T8sAV8MruUY   (DE)    
https://www.valkon.hu/hirek/uj-dupla-kotozofejes-rendszer-krone-tol?fbclid=IwAR2l0pL0IWbl1mcnuN8ESqIzwMaQO1gxdCHdSfLudpSmNy_gIJpyHjaKT6w

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Termékkereső

Cikkajánló

Szimbiotikus gél naposcsibék számára

A BIOMIN bemutatja a PoultryStar® Hatchery szinbiotikus gél cseppet...

Bővebben...

Dél-Amerikában hoz létre...

Dél-Amerikában hoz létre gyáregységet a Dr. Bata Zrt. Brazíliában terjeszkedik...

Bővebben...

Tarlóhántástól magágykészítésig

Az Omikron Kft. által gyártott Gruberek alkalmasak tarlóhántásra, illetve 30...

Bővebben...

Legnagyobb kínálat!

LEGNAGYOBB KÍNÁLAT!NIR/NIT infra-vörös beltartalmi gyorselemzők a termény-...

Bővebben...

Digitalizálás a rakodástechnikában

 Q-Companion – Digitalizálás a rakodástechnikábanModern gazdálkodóként a...

Bővebben...

Talajlazítás-szükséges...

Talajlazítás-szükséges a jó terméshozamhoz!FOLYAMATOSAN TARTSUK FENN AZ...

Bővebben...

Univerzális alkalmazás

  Univerzálisan alkalmazható a tökéletes terepemelkedésre: A gyakorlás...

Bővebben...

Az élőflóra jelentősége

Mikrobiom: mindenhol jelen van, és szinte mindenre hatással vanA bélben élő...

Bővebben...

kiemelt AJÁNLATOK