Megelőzhető...

2022. június 02. csütörtök
Oláh Margó
32662

Megelőzhető kampányt indított a Nébih az Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából

Az élelmiszer-eredetű megbetegedések 70%-a a háztartásokban történik, az élelmiszerek helytelen kezelése vagy tárolása miatt. Erre, azaz a személyes felelősségre és a megelőzést szolgáló jó gyakorlatokra hívja fel a figyelmet az Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából indított társadalmi célú kampányában az idén 10 éves Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A #megelőzhető kampány részeként szemléletformáló videókkal, a FAO üzeneteinek összefoglalásával és tematikus középiskolai tananyaggal is találkozhatnak az érdeklődők.
Egy kitüntetett nap a biztonságosabb mindennapokért június 7-e, az élelmiszerbiztonság világnapja, ám ahhoz, hogy elkerüljük az élelmiszer-eredetű megbetegedéseket, nem elég ezen az egy napon foglalkoznunk a témával. A helyes élelmiszer-kezelési szabályoknak a mindennapjaink gyakorlatává kell válniuk. Erre hívja fel idén is a figyelmet a #megelőzhető című közösségi média-kampányában a Nébih.
A társadalmi célú kampány 2022. május 30-án indult és június 7-ig tart, középpontjában a hivatal három új szemléletformáló videója áll. A „Neked miért fontos?” kisfilm elgondolkodásra, a saját érintettségünkkel való szembenézésre ösztönöz. A másik két animáció pedig a helyes élelmiszer-kezelés, a -tárolás és a megelőzés, vagyis az élelmiszer-eredetű megbetegedések elkerülésének legfőbb lépéseit mutatja be.
A kampány részeként a FAO (az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete) üzeneteit, a Nébih saját élelmiszerbiztonsági tanácsait, valamint egy, a középiskolás korosztálynak szóló, élelmiszerbiztonság témakörével foglalkozó tananyagot is megismerhetnek az érdeklődők.
A megelőzhető a hivatal internetes oldalain, Facebook és Instagram felületein, YouTube csatornáján fut, a szemléletformáló anyagok elérhetők a kampányoldalon is: https://portal.nebih.gov.hu/vilagnap.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Ami jár a növénynek

A KEZDETEK:A FitoHorm termékek gyártása az 1980-as években kezdődött a Bácska...

Bővebben...

Tavaszi akció

20%-os tavaszi AGROORG szoftverakció március 31-ig ‼Az AGROORG programjai 43...

Bővebben...

Kisebb romlási veszteség

Bivaly TK-300/11 szilázstömörítő hengerA szilázstömörítés nem egyszerű feladat...

Bővebben...

THYREGOD - minőség

THYREGOD- minőség, megbízhatóság, sorközművelés 15-150 cm sortávolságban...

Bővebben...

Állati jó megoldás

Hatagro CsoportA baromfitartásban használt takarmányozási rendszernek nagyon...

Bővebben...

Önitató szaküzlet

Az Önitató Kft. 1993 óta áll az állattartók szolgálatában. Vállalkozásunk az...

Bővebben...

Erdészeti gépekben utazunk

Erdészeti gépekben utazunkA cég már több mint 25 éve működik a piacon, 13 éve...

Bővebben...

Digitalizálás a rakodástechnikában

 Q-Companion – Digitalizálás a rakodástechnikábanModern gazdálkodóként a...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK