Megelőzhető...

2022. június 02. csütörtök
Oláh Margó
32652

Megelőzhető kampányt indított a Nébih az Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából

Az élelmiszer-eredetű megbetegedések 70%-a a háztartásokban történik, az élelmiszerek helytelen kezelése vagy tárolása miatt. Erre, azaz a személyes felelősségre és a megelőzést szolgáló jó gyakorlatokra hívja fel a figyelmet az Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából indított társadalmi célú kampányában az idén 10 éves Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A #megelőzhető kampány részeként szemléletformáló videókkal, a FAO üzeneteinek összefoglalásával és tematikus középiskolai tananyaggal is találkozhatnak az érdeklődők.
Egy kitüntetett nap a biztonságosabb mindennapokért június 7-e, az élelmiszerbiztonság világnapja, ám ahhoz, hogy elkerüljük az élelmiszer-eredetű megbetegedéseket, nem elég ezen az egy napon foglalkoznunk a témával. A helyes élelmiszer-kezelési szabályoknak a mindennapjaink gyakorlatává kell válniuk. Erre hívja fel idén is a figyelmet a #megelőzhető című közösségi média-kampányában a Nébih.
A társadalmi célú kampány 2022. május 30-án indult és június 7-ig tart, középpontjában a hivatal három új szemléletformáló videója áll. A „Neked miért fontos?” kisfilm elgondolkodásra, a saját érintettségünkkel való szembenézésre ösztönöz. A másik két animáció pedig a helyes élelmiszer-kezelés, a -tárolás és a megelőzés, vagyis az élelmiszer-eredetű megbetegedések elkerülésének legfőbb lépéseit mutatja be.
A kampány részeként a FAO (az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete) üzeneteit, a Nébih saját élelmiszerbiztonsági tanácsait, valamint egy, a középiskolás korosztálynak szóló, élelmiszerbiztonság témakörével foglalkozó tananyagot is megismerhetnek az érdeklődők.
A megelőzhető a hivatal internetes oldalain, Facebook és Instagram felületein, YouTube csatornáján fut, a szemléletformáló anyagok elérhetők a kampányoldalon is: https://portal.nebih.gov.hu/vilagnap.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Befektetés az egészségbe

BEFEKTETÉS AZ EGÉSZSÉGBE SAVANYÚ KÁPOSZTA AHOGY SZÜLEINK...

Bővebben...

Zöldség- és gyümölcsbetakarítás

Ha kertészeti gép, akkor Alfa-Gép!Egyedi profilunk a kertészeti gépek...

Bővebben...

Speciális területek gépei

Célunk az, hogy olyan speciális területekhez biztosítsunk gépeket,...

Bővebben...

Optimális magágy

Az Omikron Kft (https://omikronkft.hu ) több évtizede folyamatosan fejlesztett...

Bővebben...

Egy Pöttinger vetőgép

A talaj előkészítéseA PÖTTINGER forgóboronák előnye a kiváló porhanyítás és...

Bővebben...

Borjak téli takarmányozása

Borjak téli takarmányozása és menedzsmentjeDr. T. Turner, Josera CalfCareA...

Bővebben...

Minden talajtípushoz

2007 óta fő profilunk a He-Va dán cég termékeinek magyarországi nagy- és...

Bővebben...

A Väderstad 550...

A Väderstad 550 millió euró forgalmat ért elA Väderstad, a világ egyik vezető...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK