Megelőzhető...

2022. június 02. csütörtök
Oláh Margó
32657

Megelőzhető kampányt indított a Nébih az Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából

Az élelmiszer-eredetű megbetegedések 70%-a a háztartásokban történik, az élelmiszerek helytelen kezelése vagy tárolása miatt. Erre, azaz a személyes felelősségre és a megelőzést szolgáló jó gyakorlatokra hívja fel a figyelmet az Élelmiszerbiztonsági Világnap alkalmából indított társadalmi célú kampányában az idén 10 éves Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A #megelőzhető kampány részeként szemléletformáló videókkal, a FAO üzeneteinek összefoglalásával és tematikus középiskolai tananyaggal is találkozhatnak az érdeklődők.
Egy kitüntetett nap a biztonságosabb mindennapokért június 7-e, az élelmiszerbiztonság világnapja, ám ahhoz, hogy elkerüljük az élelmiszer-eredetű megbetegedéseket, nem elég ezen az egy napon foglalkoznunk a témával. A helyes élelmiszer-kezelési szabályoknak a mindennapjaink gyakorlatává kell válniuk. Erre hívja fel idén is a figyelmet a #megelőzhető című közösségi média-kampányában a Nébih.
A társadalmi célú kampány 2022. május 30-án indult és június 7-ig tart, középpontjában a hivatal három új szemléletformáló videója áll. A „Neked miért fontos?” kisfilm elgondolkodásra, a saját érintettségünkkel való szembenézésre ösztönöz. A másik két animáció pedig a helyes élelmiszer-kezelés, a -tárolás és a megelőzés, vagyis az élelmiszer-eredetű megbetegedések elkerülésének legfőbb lépéseit mutatja be.
A kampány részeként a FAO (az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete) üzeneteit, a Nébih saját élelmiszerbiztonsági tanácsait, valamint egy, a középiskolás korosztálynak szóló, élelmiszerbiztonság témakörével foglalkozó tananyagot is megismerhetnek az érdeklődők.
A megelőzhető a hivatal internetes oldalain, Facebook és Instagram felületein, YouTube csatornáján fut, a szemléletformáló anyagok elérhetők a kampányoldalon is: https://portal.nebih.gov.hu/vilagnap.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Ritka jó vétel

  Itt egy ritka jó vételi lehetőség, aki nagyobb bozótirtó lánctalpas...

Bővebben...

Tudtad, hogy a...

Deraland Kft.Tudtad, hogy a Bema Kommunal 450 Dual seprőgép hozzákapcsolható...

Bővebben...

Körmöző kaloda

SZARVASMARHA KÖRMÖZŐ KALODA FESTETTMűszaki leírás Szarvasmarha kezelőkaloda...

Bővebben...

A tavaszi fagyvédelem...

A tavaszi fagyvédelem legkorszerűbb módja!FROSTBUSTER F501 Rövid leírás: A...

Bővebben...

Nálunk van a megoldás!

Ön is egy vagyont költ évente a köves talaj miatt meghibásodott gépek...

Bővebben...

Sokoldalú felhasználás

Az öntött rácspanelek sokoldalú felhasználásaIpari, termelői környezetben a...

Bővebben...

Szedd könnyedén!

              Gyümölcsök...

Bővebben...

Meddig hat?

Meddig hat? - Új ismeretterjesztő program és honlap indult az...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK