Van jobb a jónál

2022. október 25. kedd
Oláh Margó
29470

Van jobb a jónál - új körmölőkaloda család a kínálatunkban
A célunk mindig is az volt, hogy igazán komoly, magas minőségű, de megfizethető körmölőkalodát forgalmazzunk. Korábbi partnerünknél egy ideje már látszott, hogy komoly gyártáskapacitásbeli problémákkal küzdenek, nem tudtak szállítani, pedig igény volt bőven. Természetesen kereskedő cégként ezzel a legrosszabb rémálmunk vált valóra, így lépnünk kellett, amiből hosszas válogatás lett. A jó munkához idő kell, de végül a kitartó munka meghozta gyümölcsét és sikerült megegyeznünk a világ egyik legnagyobb és hitünk szerint legjobb körmölőkaloda gyártójával a dániai KVK Hydra Klov-al. A céget 1969-ben alapította egy professzionális körmölőszakember, Karl Viktor Kornerup. Eddig sem volt titok, de az idő előrehaladtával egyre hangosabban ki merjük mondani, hogy szeretünk skandináv cégekkel dolgozni, mert szeretjük a nyugalmat.

Egy körmölőkalodákat gyártó cég esetében az már önmagában biztosíték lehetne a sikerre, hogy olyan ember fektette le a cég alapjait, aki pontosan tudta mennyi derékfájás és mennyi kieső idő a különbség egy jó és egy kevésbé jó kaloda között. A KVK esetében viszont hab a tortán, hogy ezt a tevékenységet folyamatosan fejlődve, 53 éve végzik. 53 éve tökéletesítik, fejlesztik azt, ami már eredetileg is jó volt. Amikor tüzetesen megnézünk egy KVK körmölőkalodát már elsőre feltűnik, hogy minden, de tényleg minden apró részletén valaki nagyon sokat gondolkodott, vagy megkérdezett valakit, akinek elsődleges fontosságú, hogy minden kézre essen, minden masszív legyen, minden működjön. Használat közben viszont egy olyan meglepetés ér minket, amire szerintem kevesen gondolnának, pedig fontos, nagyon fontos és a látszat ellenére a termelékenységet szolgálja.
Minden kaloda tervezésénél és gyártásánál kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy az állatok a teljes körmölési folyamat során a lehető legkevesebb stresszt élnjék át. A teljesség igénye nélkül két érdekesség a témához: a hidraulika funkciók határozottan, de csillapítva mennek végbe, tehát nem rángatják fölöslegesen az állatot, ez a stressz csökkentése mellett a balesetek, sérülések kockázatát is csökkenti, a másik, amit eddig csak komoly autók tervezése során hallottunk, hogy külön figyelnek arra, hogy a beépített alkatrészek vagy anyagukban, vagy a beépítés módjában a lehető legkisebb zajjal működjenek, ezzel is csökkentve az állatot érő stresszt, és javítva a munkakörnyezetet a körmölő számára.
Természetesen nem csak a tehenek nyugalmára figyeltek ennyire. Legalább annyi, ha nem több energiát fordítottak a dolgozók kényelmére és termelékenységének növelésére. A teljesség igénye nélkül néhány apróság, ami önmagában képes arra, hogy megdobogtassa a szívét a körmölést végző szakembernek. Szériatartozékként a körmölőkaloda emelkedési magassága beállítható egy lánccal, ami nem romlik el. Egy mozdulat és a kaloda mindig pontosan ugyanabban a magasságban fog megállni, nem kell folyamatosan húzni a hidraulika kart. A magasabb árfekvésű modelleken, amelyeket kifejezetten profi körmölőknek készítenek, van egy fűtött szekrény, ami 18 C fölött automatikusan bekapcsol és melegen tartja blokkragasztót, így nem kell küzdeni vele, hogy kinyomjuk a tubusból. Számtalan apró részletet sorolhatánk, de hogy ezek mennyire jók és mennyire segítik a munkát, az csak használat közben fog igazán látszani. Terveink szerint az AGROmashEXPO-n bemutatunk az egy KVK körmölőkalodát, a helyszínen egyes funkciói is kipróbálhatók.
Korábban, ha valakinek körmölő kalodára volt szüksége és minket keresett meg, akkor két választási lehetősége volt: megveszi vagy nem veszi meg azt a kalodát, amit akkor forgalmaztunk. A KVK-val ennek az időszaknak vége! Ma már 6 féle megoldás létezik kínálatunkban - a helyre telepíthető egyszerűtől a kerekeken guruló szuper profi 2000 kg-os állatok esetében is használható csúcsmodellig.
Keressenek minket bizalommal, közösen megtaláljuk mindenkinek a leghatékonyabb és legköltséghatékonyabb megoldást.
Választható modellek az alább linkeken találhatóak:
KVK 650 SP0 körmölőkaloda
KVK 650 SP2 körmölőkaloda
KVK 650 SP2 HYDRO körmölőkaloda
KVK 650 SP3 körmölőkaloda
KVK 800-1 körmölőkaloda
KVK 1000-1 körmölőkaloda
További információért, árajánlatért keresse Tatár Kálmán kollégánkat az alábbi elérhetőségeken:
Tel: +36307050687 e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
https://gravetti.hu/blog/van-jobb-jonal-uj-kormolokaloda-csalad-kinalatunkban   

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Rugalmas alkalmazás...

Hígtrágya kijuttatása, bedolgozásaRugalmas alkalmazás hígtrágyáhozA FOX 300 D...

Bővebben...

Egy menetben

Az Omikron Kft. (www.omikronkft.hu) már 7. éve gyártja a folyékony műtrágya...

Bővebben...

Tarlóhántástól magágykészítésig

Az Omikron Kft. által gyártott Gruberek alkalmasak tarlóhántásra, illetve 30...

Bővebben...

Önitató szaküzlet

Önitató Szaküzlet Az önitatók között talán a legelterjedtebb a falra...

Bővebben...

A tavaszi fagyvédelem...

A tavaszi fagyvédelem legkorszerűbb módja!FROSTBUSTER F501 Rövid leírás: A...

Bővebben...

Mire figyelj...

Mire figyelj, amikor tárolósátrat vásárolsz?Amikor tárolósátor vásárlására...

Bővebben...

Tyúktartóknak

Tojótyúktartóknak - modern istálló berendezésekA Big Dutchman alapítói...

Bővebben...

OPTImális választás

OPTImális választás!Az OPTIGÉP Kft. gépeivel időt és pénzt spórol. Az OPTIGÉP...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK