A Gruberek sokoldalúsága

2022. október 25. kedd
Oláh Margó
25979

A talajművelés feladata a talaj termékenységének a fenntartása, illetve növelése. A talaj-termékenység megőrzése, a talaj morzsalékos szerkezetének megteremtése, ill. a morzsalékos talajszerkezethez hasonló talajállapot létrehozása. Ez azt is jelenti, hogy olyan művelő eszközökre és művelési módra van szükség, amely a talajok szerkezetét nem roncsolja, hanem javítja. Napjainkban a talajművelő gépek közül kiemelten nagy jelentőségűek a GRUBER-ek, melyek a talajlazítás mellet felszínművelést is végeznek. A vetőmagvak számára a legkedvezőbb vetőágyat tudják biztosítani.
Az OMIKRON KFT által gyártott Gruber Gruberek (omikronkft.hu) olyan univerzális munkagép, amely a betakarítás utáni tarlóhántásra, tarlóápolásra, valamint forgatás nélküli alapművelésre használható, max. 25-30 cm munkamélységig.
 
A gép fő művelő elemei a két sorban elhelyezett kapák, melyeket 450 kp kioldási erővel rugó biztosít. A kapák formája kiváló keverő hatást biztosít minimális rögképződés mellett. A különleges kialakítású szárnyaskéses kapákkal szerelt Gruber a sekélyen végzett megmunkálás során a teljes talajszelvényt átvágja, és a betakarítás után maradó szerves anyagokat bedolgozza a felszín közelében a talajba.
A második munkamenetben 10-15 cm mélyen dolgozva a kelő gyomok és az árvakelések gyökérzetét teljes felületen elvágja. A gép ekkor mélyebben dolgozza be, és egyenletesen teríti szét a szerves anyagokat a talajban.
A szántást kiváltó mélyebb munkavégzés esetén (25-30 cm) a szárnyakat leszerelhetjük, ezáltal a Gruber vonóerő igénye csökkenthető. A kedvező kapakiosztás a kapák különleges geometriájának, valamint a nagy gerendelymagasságnak köszönhetően a gép még nagy mennyiségű növényi maradvány jelenléte esetén is eltömődés mentesen és a szármaradványok összehúzása nélkül üzemeltethető. https://www.youtube.com/watch?v=fNyMuGJtuGU
A kapák után elhelyezett tárcsasor a felszín alakítását és egyengetését végzi, a szélső tárcsák a bakhát nélküli munkavégzést biztosítják.
A rögtörésről, a fellazított talaj visszatömörítéséről és a beállított munkamélység pontos tartásáról az ékgyűrűs vagy Cambridge hengerből álló elmunkáló egység gondoskodik. Az elmunkáló bordás felületet képez a talajon, ezáltal nagy tömegű csapadék esetén sem tud az eső megfolyni, a csapadék egyenletes felszívódása biztosított, csökken az erózió hatása. https://www.youtube.com/watch?v=ZdZC4_9CbB4&t=1s
Kapák felépítése: Vídiabetéttel erősített kopásálló orrkés, 240 mm széles erősített oldalazó (szárny) kapák és beforgató lemezzel ellátott csavart beforgató toldat.
Fenti kapaösszeállítás biztosítja a mulcs gyom, szármaradvány megfelelő talajba keverését.
Kapák osztástávolsága 420 mm, átfedésük 85mm, ezáltal biztosított az erős szárú gyomok kivágása is teljes munkaszélességben. Kapaszárak, illetve a vázszerkezeten lévő kapaszár felfogó csomólemezek Hardox 400 minőségűek.
Késszárak rugós biztosításúak, erőteljes igénybevétel esetén a késszár komplett tartóval együtt a rugó túlterhelés hatására felcsuklik.
OMIKRON Kft. 6044 Kecskemét-Hetényegyháza, Hetény Vezér u. 7-9. Tel: 06 76 509-150 Te/Faxl: 06 76 473-200
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Web: www.omikronkft.hu   

https://www.facebook.com/Omikrongepek/

 Tarlóhántás, tarlóápolás, forgatás nélküli talajművelés.
https://www.youtube.com/watch?v=ZdZC4_9CbB4&t=13s 
https://www.youtube.com/watch?v=u5ZmQ4YQVpA 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Egy gondosan összeválogatott termék

DairyPilot FlavoVital Nem egy szimpla élesztős termék, annál sokkal több...-...

Bővebben...

Van jobb a jónál

Van jobb a jónál - új körmölőkaloda család a kínálatunkbanA célunk mindig is...

Bővebben...

Folyékony műtrágya...

Folyékony műtrágya kijuttató rendszerA Väderstad Tempo L 8-24 nagy...

Bővebben...

Mi a polifenol?

A polifenolok alkalmazásának lehetőségei a megelőző takarmányozásbanMi a...

Bővebben...

Nagyszüleink egészségéről

Ezért volt ismeretlen a nagyszüleinknél az ételallergia A nagyszülők,...

Bővebben...

Mobil ágaprító

T 73 traktorüzemű mobil ágaprítókAz RT 73 R kézi adagolású és RT 73 H a...

Bővebben...

Bárhova felállítható...

Bárhova felállítható napelemes kamera rendszerSzeretne távolról megfigyelni...

Bővebben...

A fejlődés több...

VELOX-KER Kft., illetve elődje a Top-FARM Kft. 1996 óta képviseli a MASSEY...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK