Az új Carrier

2022. november 11. péntek
Oláh Margó
25570

Az új Carrier XL 725 és a CrossCutter Disc Aggressive
A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgép gyártója bemutatja a Carrier XL rövidtárcsák új, 7,25 méter széles Carrier XL 725-ös modelljét. Ezzel az új változattal együtt a Carrier XL család új funkciókkal is kiegészül, továbbá bemutatjuk az új CrossCutter Disc Aggressive tárcsát, amely kiválóan használható kötött talajokön és/vagy nehéz talajviszonyok között.
Az Carrier XL tárcsacsalád tagjainak munkaszélesség tartománya 4,25 és 12,25 méter között változik, ahol az új 725-ös modell hiánypótló típusnak számít.
- A Carrier XL egy jól ismert és bevált koncepció, amelyet jól kiegészít az új modell, amely a sokoldalúságot, a csökkenő művelési költségeket, valamint a gazdasági növények számára lehető legjobb talajelőkészítési gyakorlatot testesíti meg - mondja Wolfram Hastolz, a Väderstad talajművelési termékmenedzsment igazgatója.
A Carrier XL 725 510 mm-es TrueCut tárcsákkal, CrossCutter Disc vagy az új CrossCutter Disc Aggressive tárcsával kapható. A különböző gazdálkodási igényekhez igazodva felszerelhető a front művelőeszközök, valamint a tömörítő hengerek széles skálájával, továbbá BioDrill 360 aprómag vető egységgel.
Az új modell mellett a Carrier XL 425-725 családot vázfejlesztésekkel is frissítették, beleértve a tömörítő hengersor megerősített párhuzamos függesztő karjait. A gépkezelő jobb informálása érdekében minden modell új, jobban látható skálával van ellátva, amely a munkamélység, valamint a mellső művelőeszköz pozíciójának jelzésére szolgál. Ezenkívül az új Carrier XL 725 új és egyedülálló szállítási magassági pozícióskálával is rendelkezik a biztonságos közúti szállítás érdekében.
A nagyobb munkaszélességű modellek, a Carrier XL 625 és a Carrier XL 725 mostantól új típusú keréktengellyel, valamint 560/45 R22.5 méretű, 40 km/órás közúti szállításra engedélyezett kerekekkel is felszerelhetők.
A Carrier XL 725 2022 októberétől rendelhető, a szállítások pedig 2023 tavaszán kezdődnek.
A Väderstad szintén bejelenti, hogy a CrossCutter Disc Aggressive termékcsaláddal bővíti kínálatát az ultrasekély talajművelés terén.
A Väderstad 2017-ben hozta piacra a CrossCutter Disc tárcsatípust, amit azóta sokezer gazda próbált ki és kedvelt meg, hiszen nagy munkasebesség mellett intenzív, ultrasekély talajművelést tesz lehetővé.

A most bemutatott CrossCutter Disc Aggressive abban különbözik a hagyományos CrossCutter Disc művelőtárcsától, hogy élezett csipkékkel is rendelkezik, amelyek nagyobb behatolási képességet biztosítanak a kihívást jelentő szántóföldi körülmények között.
- A CrossCutter Disc Aggressive logikus választás nehézművelésű talajon, vagy ahol a talajba hatolási képesség egyébként problémát jelent. Az új tárcsatípus további előnye, hogy sokkal hatékonyabban dolgozik a kihívást jelentő tarlókon, munkája nyomán felgyorsul a szervesanyag bomlása a talajban mondja Magnus Samuelsson, a Väderstad koncepciófejlesztője, és így folytatja:
- A CrossCutter Disc Aggressive tárcsával teljessé vált az ultrasekély műveléshez ajánlott tárcsakínálatunk. Annak ellenére, hogy az új tárcsa agresszívebb kialakítású, mint az eredeti, még mindig a 2-5 cm-es ultrasekély munkamélységben dolgozik, és lényegesen kevesebb talajt mozgat meg, mint egy hagyományos tárcsa. Mindez kevesebb üzemanyag-felhasználást jelent, miközben a nagy munkasebesség megtartása mellett továbbra is intenzív keverést biztosít - mondja Magnus Samuelsson.
A CrossCutter Disc Aggressive két méretben kapható, a 450 mm-es változat 2-3 cm-es munkamélységhez készült és a Carrier rövidtárcsákhoz rendelhető, míg a 3-5 cm-es munkamélységhez készült 510 mm-es típus a Carrier XL tárcsás talajművelőkhöz rendelhető. Mindkét tárcsatípus ajánlott munkasebessége 20km/h.
Mivel minden egyes művelőtárcsa saját gumifüggesztésű tartókarra van szerelve kiválóan leköveti a talajfelszín egyenetlenségét, ami tökéletes végeredményt biztosít - mondja Magnus Samuelsson.
Väderstad Kft. 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Nyitvatartás: H-Cs: 8:00-17:00 P: 8:00-15:00
+36 22 709 000 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Frontfüggesztés utólag?

Frontfüggesztés utólag, kiváló minőségben? A Lesniknek köszönhetően...

Bővebben...

A gazdálkodás jövője

AZ ÚJ  Q   S O R O Z AT A GAZDÁLKODÁS JÖVŐJEWORK SMARTER. NOT...

Bővebben...

Tavasszal is lehet...

Bemutatjuk bála tároló sátrainkat. Etessen egész évben tiszta, jó minőségű...

Bővebben...

Az idő pénz is

FIGYELEM VÁROS GONDNOKSÁGOK,KERTÉPÍTŐK, SPORTPÁLYA KARBANTARTÓK AZ IDŐ PÉNZ...

Bővebben...

Gyors, egyszerű

Gyors, egyszerű állattszállításA Fliegl cégcsoport tovább bővítette...

Bővebben...

Járható utak

Járható telepi utak egész évben, a megoldást a Gravetti Mobilút...

Bővebben...

Tarlóhántástól magágykészítésig

Az Omikron Kft. által gyártott Gruberek alkalmasak tarlóhántásra, illetve 30...

Bővebben...

A helyspecifikus...

A Väderstad bemutatja a helyspecifikus táblatérkép alapú talajművelést és az...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK