Az új Carrier

2022. november 11. péntek
Oláh Margó
25590

Az új Carrier XL 725 és a CrossCutter Disc Aggressive
A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgép gyártója bemutatja a Carrier XL rövidtárcsák új, 7,25 méter széles Carrier XL 725-ös modelljét. Ezzel az új változattal együtt a Carrier XL család új funkciókkal is kiegészül, továbbá bemutatjuk az új CrossCutter Disc Aggressive tárcsát, amely kiválóan használható kötött talajokön és/vagy nehéz talajviszonyok között.
Az Carrier XL tárcsacsalád tagjainak munkaszélesség tartománya 4,25 és 12,25 méter között változik, ahol az új 725-ös modell hiánypótló típusnak számít.
- A Carrier XL egy jól ismert és bevált koncepció, amelyet jól kiegészít az új modell, amely a sokoldalúságot, a csökkenő művelési költségeket, valamint a gazdasági növények számára lehető legjobb talajelőkészítési gyakorlatot testesíti meg - mondja Wolfram Hastolz, a Väderstad talajművelési termékmenedzsment igazgatója.
A Carrier XL 725 510 mm-es TrueCut tárcsákkal, CrossCutter Disc vagy az új CrossCutter Disc Aggressive tárcsával kapható. A különböző gazdálkodási igényekhez igazodva felszerelhető a front művelőeszközök, valamint a tömörítő hengerek széles skálájával, továbbá BioDrill 360 aprómag vető egységgel.
Az új modell mellett a Carrier XL 425-725 családot vázfejlesztésekkel is frissítették, beleértve a tömörítő hengersor megerősített párhuzamos függesztő karjait. A gépkezelő jobb informálása érdekében minden modell új, jobban látható skálával van ellátva, amely a munkamélység, valamint a mellső művelőeszköz pozíciójának jelzésére szolgál. Ezenkívül az új Carrier XL 725 új és egyedülálló szállítási magassági pozícióskálával is rendelkezik a biztonságos közúti szállítás érdekében.
A nagyobb munkaszélességű modellek, a Carrier XL 625 és a Carrier XL 725 mostantól új típusú keréktengellyel, valamint 560/45 R22.5 méretű, 40 km/órás közúti szállításra engedélyezett kerekekkel is felszerelhetők.
A Carrier XL 725 2022 októberétől rendelhető, a szállítások pedig 2023 tavaszán kezdődnek.
A Väderstad szintén bejelenti, hogy a CrossCutter Disc Aggressive termékcsaláddal bővíti kínálatát az ultrasekély talajművelés terén.
A Väderstad 2017-ben hozta piacra a CrossCutter Disc tárcsatípust, amit azóta sokezer gazda próbált ki és kedvelt meg, hiszen nagy munkasebesség mellett intenzív, ultrasekély talajművelést tesz lehetővé.

A most bemutatott CrossCutter Disc Aggressive abban különbözik a hagyományos CrossCutter Disc művelőtárcsától, hogy élezett csipkékkel is rendelkezik, amelyek nagyobb behatolási képességet biztosítanak a kihívást jelentő szántóföldi körülmények között.
- A CrossCutter Disc Aggressive logikus választás nehézművelésű talajon, vagy ahol a talajba hatolási képesség egyébként problémát jelent. Az új tárcsatípus további előnye, hogy sokkal hatékonyabban dolgozik a kihívást jelentő tarlókon, munkája nyomán felgyorsul a szervesanyag bomlása a talajban mondja Magnus Samuelsson, a Väderstad koncepciófejlesztője, és így folytatja:
- A CrossCutter Disc Aggressive tárcsával teljessé vált az ultrasekély műveléshez ajánlott tárcsakínálatunk. Annak ellenére, hogy az új tárcsa agresszívebb kialakítású, mint az eredeti, még mindig a 2-5 cm-es ultrasekély munkamélységben dolgozik, és lényegesen kevesebb talajt mozgat meg, mint egy hagyományos tárcsa. Mindez kevesebb üzemanyag-felhasználást jelent, miközben a nagy munkasebesség megtartása mellett továbbra is intenzív keverést biztosít - mondja Magnus Samuelsson.
A CrossCutter Disc Aggressive két méretben kapható, a 450 mm-es változat 2-3 cm-es munkamélységhez készült és a Carrier rövidtárcsákhoz rendelhető, míg a 3-5 cm-es munkamélységhez készült 510 mm-es típus a Carrier XL tárcsás talajművelőkhöz rendelhető. Mindkét tárcsatípus ajánlott munkasebessége 20km/h.
Mivel minden egyes művelőtárcsa saját gumifüggesztésű tartókarra van szerelve kiválóan leköveti a talajfelszín egyenetlenségét, ami tökéletes végeredményt biztosít - mondja Magnus Samuelsson.
Väderstad Kft. 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Nyitvatartás: H-Cs: 8:00-17:00 P: 8:00-15:00
+36 22 709 000 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Legnagyobb kínálat!

LEGNAGYOBB KÍNÁLAT!NIR/NIT infra-vörös beltartalmi gyorselemzők a termény-...

Bővebben...

A tavaszi fagyvédelem...

A tavaszi fagyvédelem legkorszerűbb módja!FROSTBUSTER F501 Rövid leírás: A...

Bővebben...

A trágyalé kivitele és bedolgozása

Trágyalé kivitele és bedolgozásaFOX 300 D / 350 D / FOX 400...

Bővebben...

A megelőzés

A megelőzés a legfontosabbA madárinfluenzát egy külső környezeti hatásoknak...

Bővebben...

A legjobb takarmányminőség

A legjobb takarmányminőség KörbálázóIMPRESS körbálázónkkal növeljük az...

Bővebben...

Hogyan érjünk el...

Hogyan érjünk el kiemelkedő minőséget a fű szilázsban?A fűféléknek a...

Bővebben...

Önitató szaküzlet

Az Önitató Kft. 1993 óta áll az állattartók szolgálatában. Vállalkozásunk az...

Bővebben...

Pályázati dömping

A Natura 2000-es gyepterületeket kompenzáló kiírás már meg is jelent, de...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK