Egy menetben

2022. november 11. péntek
Oláh Margó
27962

Az Omikron Kft. (www.omikronkft.hu) már 7. éve gyártja a folyékony műtrágya kijuttatására alkalmas kultivátort, mely nagy segítséget nyújt szárazság idején. Mért adatok alapján, az ország 2 különböző pontján kb. 21-29%-os termésátlag növekedést eredményezett a folyékony technológia.
A gépkombináció által a tápanyagpótlás 1 menetben történik a sorközműveléssel. A folyékony műtrágya egyenletesebben juttatható ki, mennyisége jobban szabályozható, így a környezetet is kíméli. A tápelemek vízben oldva, a növények számára könnyebben felvehető módon jutnak a talajba. 100%-os hasznosulás!! A gép 40 litertől 420 liter/ha mennyiségig nagy pontossággal beállítható. Számítógéppel történő vezérlésével, profi szivattyú alkalmazásával, ARAG permetezés technológiával ellátva, megfelelő szórásképű szórófejek, lefolyócsövek kialakításával alkalmassá válik a berendezés a talaj felső rétegébe történő bejuttatásra, illetve alkalmazható lombtrágyázásra is. (https://www.youtube.com/watch?v=on04_4c6t44)
Főbb paraméterek:
• 6-8 soros kivitel. Hidraulikusan csukható.
• Segédvázra szerelt, 660 és 1100 literes, rotációs technológiával készült nagy szilárdságú műanyag tartály
• Szakasz és mennyiségszabályozó rendszerrel
• Annovi Reverberi olasz szivattyú, mely feltöltésre is képes
• A kultivátor kardán meghajtású, nyomás és mennyiség szabályozó egységgel ellátott.
 

PRECÍZIÓS MUNKAVÉGZÉS
Táblaszintű adatkezelés
Az XD monitor az adatokat táblaszinten képes kezelni. A különböző munkaműveletek minden esetben az adott táblához kerülnek mentésre, így később bármikor visszakereshető, hogy az adott táblán mikor és milyen műveletet végeztünk. Egy befejezetlen munkaművelet bármikor visszakereshető, ezáltal ott folytatható, ahol abbahagytuk.
Sorvezetési nyomvonalak létrehozása
A készülékben megtalálhatóak a klasszikus egyenes és görbe nyomvonalak, melyek a létrehozás után automatikusan mentésre kerülnek a kiválasztott táblához. AB egyenes létrehozásakor a rendszer lehetőséget biztosít manuális GPS koordináta bevitelre is, mely automata kormányzás használatával - RTK pontosság mellett - maximális biztonsággal alkalmazható a táblaszélek pontos meghatározására.
Határvonalak kezelése
Számos lehetőség áll rendelkezésre, hogy tábláinkhoz határvonalat rögzítsünk. Megtehetjük munka közben a szegés alkalmával, a munka végeztével a lefedési térképből, de akár külső forrásból is feltölthető SHP formátumban. Miért fontos ez? Pontos információt kapunk a művelt terület nagyságáról, munka közben láthatjuk a hátralévő, még műveletlen terület nagyságát. A határvonalak megléte a táblakiválasztást is meggyorsítja, a táblakereső elindításával – amennyiben a határvonalon belül tartózkodunk – automatikusan kiválasztásra kerül a táblánk, nem szükséges a listából kiválasztani.
Jármű/munkagép geometriai adatainak mentése
Az XD monitor külön-külön tudja tárolni az erő- és munkagépek geometriai adatait, ezáltal nagyon pontosan tudja modellezni/térképezni a tényleges munkavégzést. A munka megkezdése előtt ki kell választanunk egy listából az aktuálisan használni kívánt erő – és munkagépet, nem szükséges minden használat előtt a munkaszélesség beállításával foglalkozni. A monitor számos traktortípus geometriai adatait tartalmazza, mely szükség esetén módosítható.

Virtuális szakaszvezérlés a pontos területmérésért
Munkagépek létrehozásakor lehetőség van megadni a szakaszok számát, a szakaszok szélessége külön-külön megadható, amennyiben azok elosztása nem szimmetrikus. Az automatikus szakaszvezérlés engedélyezése után, a kezelt területre érve a kijelzőn pontosan látható, hogy melyik (virtuális) szakasz aktív, melyik van kikapcsolva. Ez nagyon pontos területmérést eredményez, és információt ad a felhasználó számára, hogy éppen melyik szakaszt szükséges zárni.
Automatikus szakaszvezérlés és mennyiségszabályzás
Az Apollo munkagépvezérlő ECU segítségével a folyadékrendszerek sebesség arányos szabályzása és automatikus nyitás/zárása megoldott a már művelt területen, vagy a táblahatárvonalhoz képest. Egy Apollo CM-40 két külön folyadék csatornát képes kezelni, így egyidejűleg két eltérő anyag kijuttatása és automatikus vezérlése is megoldható a rendszer segítségével.
Gyorsindítás – Több művelet, egy gombnyomásra!
Egy innovatív megoldás, számos lehetőséggel! A funkció lényege, hogy azokat a gyakran használt műveleteket, mint pl. Tábla kiválasztása, Új munka létrehozása, AB egyenes felvétele EGY gombnyomásra beállíthatunk.
Távoli segítség, azonnal! – Távoli segítség távdiagnosztika alkalmazás
Kezelői kérdések, munkagép beállítások esetén a távoli segítéség távdiagnosztika alkalmazással azonnal tudunk reagálni, amennyiben azt a felhasználó kezdeményezi számunkra. Minden XD sorvezető tartalmaz egy adaptert, aminek a segítségével WIFI hálózathoz lehet csatlakozni, így függetlenül attól, hogy milyen messze vagyunk a készüléktől, azt teljes hozzáféréssel elérjük.
OMIKRON Kft. 6044 Kecskemét-Hetényegyháza, Hetény Vezér u. 7-9. Tel: 06 76 509-150 Te/Faxl: 06 76 473-200 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Web: www.omikronkft.hu  
https://www.facebook.com/Omikrongepek/
https://www.youtube.com/watch?v=09FL2tNVFFI&t=56s  
https://www.youtube.com/watch?v=O2VHJ4TE_zw  
https://www.youtube.com/watch?v=2SJFaNsbhJs&t=62s 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Hatékony rendszerfelügyelet

Hatékony rendszerfelügyelet és hibaelhárítás mezőgazdasági gépeknélA...

Bővebben...

A Väderstad bővíti...

A Väderstad bővíti gyárát és növeli kapacitását az új gyárközponthoz...

Bővebben...

Hatékony és professzionális

ELHO SC Pro rézsűzúzókSC 420/460 Pro rézsűzúzókHatékony,professzionális...

Bővebben...

Ősgabona fajtákat...

Ősgabona fajtákat is aratnak az ökotermelőkPéter-Pál napjával megkezdődik a...

Bővebben...

Folyékony műtrágya szórófejek

Folyékony műtrágya szórófejből sokfélét lehet kapni. A Farmcenternél mi azt...

Bővebben...

Önitató szaküzlet

Önitató Szaküzlet Az önitatók között talán a legelterjedtebb a falra...

Bővebben...

Meddig hat?

Meddig hat? - Új ismeretterjesztő program és honlap indult az...

Bővebben...

A kukoricaszár

TalajművelésA talajművelés a PRILLINGERnél az egyik fő terület, amellyel az...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK