Optimális magágy

2023. január 10. kedd
Oláh Margó
24135

Az Omikron Kft (https://omikronkft.hu ) több évtizede folyamatosan fejlesztett magágykészítő kombinátorai 1,1 illetve 1,4 méteres művelő elemekből épülnek fel. Ezek függesztő karokkal csatlakoznak a vázszerkezethez, ezáltal talajkövetőek, így biztosított a munkagép teljes munkaszélességében az egyenletes munkamélységben végzett magágykészítés. Ezzel a szerkezettel elkészített magágy optimális feltételeket biztosít a növény egyenletes fejlődésének. A kombinátoraik 2,2 métertől 6,6 méterig függesztett, illetve 8,4 m munkaszélességben vontatott kivitelben készülnek. A megfelelő erőgép kiválasztásával nagy területteljesítmény érhető el, magágymélységben jó munkaminőség mellett.

A farkasfogas rugóterhelésű simítósor apróbb rög szerkezetű talajfelszínt képez a négy sorban elhelyezett rugóskapák előtt. Ezek 100 mm osztásuknál fogva a beállított munkamélységben a további vertikális lazítást, illetve porhanyítást végzik. Ez a változat, szükség esetén agresszív művelő elemek felszerelésével, az egymenetben történő magágykészítést teszi lehetővé. A művelőtagok után rugóterhelésű sima simító tömöríti és egyengeti a talajfelszínt. Végül két sor csapágyazott törőhenger, az átmérő eltérésből adódóan finom morzsás felszínt, valamint a kívánt mélységben magtalpat alakít ki, amelynek nedvesség ellátó hatása érvényesül.
A 8,4-es vontatott kombinátor hidraulikusan hozható szállítási helyzetbe. Vontatása a vázközépre helyezett 11,5/75x15,3, kerekekkel történik, amelyek egyben a mélységhatárolást is hidraulikus rendszerrel vezérelve biztosítják. Elöl rugóskarokra szerelt simítólapos sor síkfelületet hoz létre. A talajviszonyoknak megfelelően a simítósor hidraulikusan állítható be. Ezután négy sorban elhelyezett, 87o állás-szögű rugóskapás művelőelemek vannak, az így kialakuló 100mm tényleges osztástávolsággal. A magágy véglegesítését két sorban elhelyezett, rugóterhelésű 350 mm és 290mm átmérőjű csipkés RAU törőhengerek végzik. A hengerek UCF-208 csapágyazása üzembiztos működést garantál.
OMIKRON Kft. 6044 Kecskemét-Hetényegyháza, Hetény Vezér u. 7-9.
Tel: 06 76 509-150 Te/Faxl: 06 76 473-200 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Web: www.omikronkft.hu  

https://www.facebook.com/Omikrongepek/ https://www.youtube.com/watch?v=CSgE7DY7aVA

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

A mobil tárolás új korszaka

Nálatok is el kellene választani a síktárolóban a felületeket?Jön az aratás,...

Bővebben...

Tehermozgatás

Tehermozgatás könnyedén A mindennapi munka során jól jöhet egy raklapvilla a...

Bővebben...

Gyors, egyszerű

Gyors, egyszerű állattszállításA Fliegl cégcsoport tovább bővítette...

Bővebben...

Egy gondosan összeválogatott termék

DairyPilot FlavoVital Nem egy szimpla élesztős termék, annál sokkal több...-...

Bővebben...

Cél a nedvességmegőrzés

A nyár elején – nyár folyamán betakarított növények után kerül sor a...

Bővebben...

Utat mutatunk

Utat mutatunkMegközelítési lehetőséget kell biztosítani a pázsiton, puha...

Bővebben...

Dél-Amerikában hoz létre...

Dél-Amerikában hoz létre gyáregységet a Dr. Bata Zrt. Brazíliában terjeszkedik...

Bővebben...

Egy Pöttinger vetőgép

A talaj előkészítéseA PÖTTINGER forgóboronák előnye a kiváló porhanyítás és...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK