Optimális magágy

2023. január 10. kedd
Oláh Margó
24148

Az Omikron Kft (https://omikronkft.hu ) több évtizede folyamatosan fejlesztett magágykészítő kombinátorai 1,1 illetve 1,4 méteres művelő elemekből épülnek fel. Ezek függesztő karokkal csatlakoznak a vázszerkezethez, ezáltal talajkövetőek, így biztosított a munkagép teljes munkaszélességében az egyenletes munkamélységben végzett magágykészítés. Ezzel a szerkezettel elkészített magágy optimális feltételeket biztosít a növény egyenletes fejlődésének. A kombinátoraik 2,2 métertől 6,6 méterig függesztett, illetve 8,4 m munkaszélességben vontatott kivitelben készülnek. A megfelelő erőgép kiválasztásával nagy területteljesítmény érhető el, magágymélységben jó munkaminőség mellett.

A farkasfogas rugóterhelésű simítósor apróbb rög szerkezetű talajfelszínt képez a négy sorban elhelyezett rugóskapák előtt. Ezek 100 mm osztásuknál fogva a beállított munkamélységben a további vertikális lazítást, illetve porhanyítást végzik. Ez a változat, szükség esetén agresszív művelő elemek felszerelésével, az egymenetben történő magágykészítést teszi lehetővé. A művelőtagok után rugóterhelésű sima simító tömöríti és egyengeti a talajfelszínt. Végül két sor csapágyazott törőhenger, az átmérő eltérésből adódóan finom morzsás felszínt, valamint a kívánt mélységben magtalpat alakít ki, amelynek nedvesség ellátó hatása érvényesül.
A 8,4-es vontatott kombinátor hidraulikusan hozható szállítási helyzetbe. Vontatása a vázközépre helyezett 11,5/75x15,3, kerekekkel történik, amelyek egyben a mélységhatárolást is hidraulikus rendszerrel vezérelve biztosítják. Elöl rugóskarokra szerelt simítólapos sor síkfelületet hoz létre. A talajviszonyoknak megfelelően a simítósor hidraulikusan állítható be. Ezután négy sorban elhelyezett, 87o állás-szögű rugóskapás művelőelemek vannak, az így kialakuló 100mm tényleges osztástávolsággal. A magágy véglegesítését két sorban elhelyezett, rugóterhelésű 350 mm és 290mm átmérőjű csipkés RAU törőhengerek végzik. A hengerek UCF-208 csapágyazása üzembiztos működést garantál.
OMIKRON Kft. 6044 Kecskemét-Hetényegyháza, Hetény Vezér u. 7-9.
Tel: 06 76 509-150 Te/Faxl: 06 76 473-200 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Web: www.omikronkft.hu  

https://www.facebook.com/Omikrongepek/ https://www.youtube.com/watch?v=CSgE7DY7aVA

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Jó lenne jól csinálni...

Jó lenne jól csinálni már a kezdetektől, hogy ne érje veszteség.Az alacsony...

Bővebben...

Egyszerű és hatékony

Egyszerű és hatékony biológiai védelemA téli időszakban az álló kultúrákban...

Bővebben...

A legújabb fejlesztés

Tisztelt Gazdálkodó! Örömmel osztjuk meg Önnel a legújabb fejlesztést az...

Bővebben...

Ritka jó vétel

  Itt egy ritka jó vételi lehetőség, aki nagyobb bozótirtó lánctalpas...

Bővebben...

Ősgabona fajtákat...

Ősgabona fajtákat is aratnak az ökotermelőkPéter-Pál napjával megkezdődik a...

Bővebben...

A hazai beruházási intézkedések

A közös agrárpolitika intézkedéseinek bemutatása III.A következő hetekben...

Bővebben...

Szarvasmarha istálló...

Szarvasmarha istálló Gravetti módraGyorsan, egyszerűen, költséghatékonyanAhogy...

Bővebben...

A szamóca ideális tartósítása

Tippek a szamóca ideális tartósításához a MATE fiatal kutatójátólGödöllő,...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK