Kiegészül a Väderstad palettája

2023. február 09. csütörtök
Oláh Margó
23013

A Väderstad megvásárolja a dán Thyregod A/S sorközművelő kultivátor termékcsaládját
A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgépgyártó vállalata felvásárolja a dán Thyregod cég egyes részeit. Ezzel a Väderstad jelenlegi termékportfóliója a sorközművelő kultivátorok teljes termékskálájával egészül ki.
A Thyregod A/S egy dán mezőgazdasági márka, amelynek gyökerei 1918-ig nyúlnak vissza. A Thyregod több mint 25 éve foglalkozik sorközművelő kultivátorok fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével.

A felvásárlás magában foglalja a Thyregod sorközművelő kultivátorokhoz tartozó szellemi tulajdonjogot, a TRV termékcsaládot, beleértve a Swingkinget is. A sorközművelő kultivátor üzletág teljeskörű átvétele, felügyelete, irányítása - a tavaszi átmeneti időszakot követően - 2023. június 1-jén kerül a Väderstadhoz.
- Ez egy nagyon jó üzleti lehetőség. A Thyregod sorközművelő kultivátorai tökéletesen illeszkednek a jelenlegi Tempo vetőgép portfólióhoz, a Proceed koncepciójához és a fenntarthatósággal, hatékonysággal kapcsolatos jövőbeli elvárásokhoz. A felvásárlással jelentősen lerövidítjük a piacra jutási időt ebben a szegmensben. Kiterjedt és jól kiépített kereskedői és importőri hálózatunkat kihasználva, hamarosan számos új és meglévő ügyfelünknek tudjuk majd kínálni ezeket a nagy teljesítményű gépeket a különböző piacokon. Nagyon pozitív fejlődési lehetőséget látunk ebben az új termékcsoportban - mondta Henrik Gilstring, a Väderstad Group vezérigazgatója.
A Väderstad mindig is büszke volt arra, hogy olyan termékeket fejleszt ki, amelyek megfelelnek a minőségi, hatékonysági és agronómia követelményeknek. A TRV termékcsalád tökéletesen megfelel ezeknek az irányelveknek.
Az évek során a Thyregod TRV technológiát a legapróbb részletekig optimalizálták, szabadalmaztatott sorkiemelő egységgel, számtalan beállítási lehetőséggel és a világon elsőként kamerás vezérléssel látták el.
A TRV Swingking két gerendellyel rendelkezik, amelyek egymástól függetlenül képesek mozogni. A magas vázkialakításnak, valamint a soregységek kiemelésére szolgáló szabadalmaztatott megoldásnak köszönhetően elkerülhető a növények sérülése.
- Nagy szükségét láttuk annak, hogy a termékpalettánkat sorközművelő kultivátorokkal egészítsük ki. A Tempo tulajdonosokkal beszélgetve és a jövőbe tekintve úgy látjuk, hogy a mechanikus gyomirtás felé mozdulunk el. A Väderstad így már ezen a területen is megoldást kínál a gazdák számára. A Proceed koncepciójához illeszkedve, gabonafélék termesztése során is kiválóan alkalmazható a sorközművelő kultivátor - mondja Wolfram Hastolz, a Väderstad talajművelési termékmenedzsment igazgatója.
Az átmeneti időszakban a sorközművelő kultivátorokat Thyregod márkanév alatt fogjuk értékesíteni, melyek továbbra is a Thyregod dániai gyártában készülnek. A Väderstad márkanév alatt 2024. júniusától kezdődik a gyártás, ezzel kapcsolatos részletek bejelentésére a 2023-as Agritechnica kiállítás előtt kerül sor.
- Egy ilyen erős termékpalettát a miénknél erősebb kereskedelmi hálózatnak kell a piacon képviselni. A Thyregod csapata a partnerekkel szoros együttműködésben fejlesztette, alakította a technológiát. Erre büszkék lehetünk, és egyúttal örülhetünk, hogy mostantól a Thyregod eszközei a világ nagy részén hozzájárulnak a növényvédő szerek használatának csökkentéséhez - mondta Peter Erik Hansen, a Thyregod A/S igazgatótanácsának elnöke.
Väderstad Kft. 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Nyitvatartás: H-Cs: 8:00-17:00 P: 8:00-15:00 +36 22 709 000 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Egy vetőgép - többféle növényre

A hazai földeken hamarosan induló vetési szezonban újabb 90 Tempo vetőgép...

Bővebben...

Van rá megoldásunk.

Rendképzés és bálázás egy menetben? Van rá megoldásunk.V-Twin 600 kosaras...

Bővebben...

Univerzálisan alkalmazható

Univerzálisan alkalmazható a tökéletes terepemelkedésre: A gyakorlás...

Bővebben...

Régi szerelem...

Régi szerelem már nálunk a Wiedemann rakodógép, hiszünk benne, hogy minden...

Bővebben...

Vitamed Pharma...

Vitamed Pharma az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda NapokonTöbb mint 15...

Bővebben...

Rugalmas alkalmazás...

Hígtrágya kijuttatása, bedolgozásaRugalmas alkalmazás hígtrágyáhozA FOX 300 D...

Bővebben...

Tyúktartóknak

Tojótyúktartóknak - modern istálló berendezésekA Big Dutchman alapítói...

Bővebben...

Erdészeti gépekben utazunk

Erdészeti gépekben utazunkA cég már több mint 25 éve működik a piacon, 13 éve...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK