Új elektronikus...

2023. szeptember 19. kedd
Oláh Margó
14030

Új elektronikus rendszer optimalizálja a Tempo szemenkénti vetőgép működését
2024 nyarán az új WSX elektronikus rendszer bemutatásra kerül a Väderstad Tempo F, Tempo V és Tempo L vetőgépekhez. A szemenkénti vetőgép elektronikájának korszerűsítésével új funkciók érhetők el a vetési pontosság érdekében. Az új funkciók közé tartozik az automatikus maglesodró állítás, az aktív hidraulikus soronkénti kocsiterhelés, valamint a kanyarkompenzáció.
A Väderstad Tempo nagy sebességű szemekénti vetőgép 10 évvel ezelőtti bevezetése óta vezető pozíciót szerzett az európai vetőgéppiacon. 2024 nyarán a Tempo vetőgépe a Väderstad saját fejlesztésű WSX elektronikus rendszerével, új típusú motorokkal és kábelezéssel lesz korszerűsítve. Az új WSX rendszer az általa kínált új funkcióknak köszönhetően optimalizálja a vetési pontosságot.
- Az új WSX rendszer lehetővé teszi számunkra, hogy három új funkciót építsünk be a Tempo vetőgép pontosságának további növelése érdekében, mondja Oskar Karlsson, a Väderstad szemenkénti vetőgépekért felelős igazgatója.

Bevezetésre kerül az automatikus maglesodró állítás, hogy mindig pontos legyen a maglesodrás, kézi beállítás nélkül is.
- Az egyes vetőelemekben lévő érzékelőkkel a vetőmag lesodrást folyamatosan figyeli, és automatikusan az optimális értékre állítja be. Az automatikus maglesodrás időt takarít meg és növeli a hatékonyságot a szántóföldön. Ezt a tulajdonságot különösen azok a gazdálkodók és bérvállalkozók fogják értékelni, akiknek gyakran kell átállni más vetőmag vetésére, mondja Oskar Karlsson.
Az aktív hidraulikus soronkénti kocsiterhelés szerepe, hogy mindig állandó legyen a vetési mélység, függetlenül a talaj állapotától. Azért, hogy vetőgép mindig tartsa a beállított mélységet, a rendszer a talajviszonyoktól függően növeli vagy csökkenti a nyomás értékét. Ha például a vetőgép a táblának egy kevésbé kötött részén halad át, a nyomás csökken, ha pedig kötöttebb talajviszonyokkal rendelkező területre ér, akkor a nyomás nő. A gyors reakcióidő biztosítása érdekében a rendszer hidraulikával működik. A szemenkénti vetőgép felszerelhető egy nyomásérzékelő szenzorral, ekkor a gép a teljes szélességében egyben végzi a vezérlést, vagy akár soronkénti aktív hidraulikus vetőkocsivezérléssel.
- A soronkénti vetőkocsiterhelés vezérlése, lehetővé teszi a kezelő számára, hogy beállítsa a soregység optimális csoroszlyanyomását, amelyet a rendszer automatikusan tart. Ez biztosítja a vetési mélység pontosságát a talajtípus változásai vagy a talajtömörödés hatása miatti változó talajviszonyok ellenére, mondja Oskar Karlsson, majd folytatja:
- Ezen túlmenően, ez a funkció használható a művelőút kialakításánál. Amikor a soronkénti aktív hidraulikus vetőkocsiterhelő rendszer van felszerelve, a vetőgép a művelőút kialakítása során megszüntetheti az érintett soregység nyomását és kiemeli azokat. Az aktív hidraulikus soronkénti kocsiterhelés a dinamikus művelőút kialakítással együtt alkalmazható. Ez azt jelenti, hogy a művelőutak jól láthatóak lesznek a permetezőgép kezelője számára, még a kelés előtti állapotban is.
A harmadik újdonság a kanyarkompenzáció bevezetése, mely garantálja, hogy a gép fordulásakor, annak teljes szélességében azonos legyen a magok közötti távolság minden egyes sorban. Ez azt jelenti, hogy a belső vetőelemek forduláskor átmenetileg csökkentik, míg a külső vetőelemek növelik a kiadagolt magmennyiséget.
- A giroszkópos érzékelők észlelik a gép fordulását, és a rendszer beállítja az egyes vetőelemek által adagolt mennyiséget, hogy mindig megfelelően egyenletes tőtávot biztosítson a teljes vetőgép szélességében, mondja Oskar Karlsson.
A Tempo L 8-32, Tempo V 6-12 és Tempo F 6-8 újdonságai és elektronikus WSX rendszere 2023 novemberében az Agritechnica nemzetközi szakkiállításon mutatkozik be. A gépek korlátozott mennyiségben 2024 tavaszán lesznek elérhetőek, a sorozatgyártás pedig 2024 nyarán kezdődik.
Väderstad Kft. 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Nyitvatartás: H-Cs: 8:00-17:00 P: 8:00-15:00
+36 22 709 000 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Egy gondosan összeválogatott termék

DairyPilot FlavoVital Nem egy szimpla élesztős termék, annál sokkal több...-...

Bővebben...

Repce vetőmag

Repce vetőmag (fajta, hibrid) kiválasztásának szempontjai A vegyszer...

Bővebben...

Gépriport egy profi tollából

Gépriport egy profi tollábólHatala László írása Az eddigiektől eltérően, most...

Bővebben...

A talaj életre keltése

Közösen dolgozunk a sikeres jövő érdekében.A PÖTTINGER az elmúlt években...

Bővebben...

A Väderstad Proceed

A Väderstad Proceed kettős díjat is nyert a SIMA kiállításonA Väderstad, mint...

Bővebben...

Ajándék talajkondicionáló

Most minden leszállított folyékony műtrágya adapterrel szerelt sorközművelő...

Bővebben...

Egy munkaeszköz sokoldalúsága

A Carrier alapművelésre és magágykészítésre egyaránt kiválóan használható...

Bővebben...

A Väderstad bemutatja...

Väderstad, mint a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgép gyártója, büszkén...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK