Új elektronikus...

2023. szeptember 19. kedd
Oláh Margó
14002

Új elektronikus rendszer optimalizálja a Tempo szemenkénti vetőgép működését
2024 nyarán az új WSX elektronikus rendszer bemutatásra kerül a Väderstad Tempo F, Tempo V és Tempo L vetőgépekhez. A szemenkénti vetőgép elektronikájának korszerűsítésével új funkciók érhetők el a vetési pontosság érdekében. Az új funkciók közé tartozik az automatikus maglesodró állítás, az aktív hidraulikus soronkénti kocsiterhelés, valamint a kanyarkompenzáció.
A Väderstad Tempo nagy sebességű szemekénti vetőgép 10 évvel ezelőtti bevezetése óta vezető pozíciót szerzett az európai vetőgéppiacon. 2024 nyarán a Tempo vetőgépe a Väderstad saját fejlesztésű WSX elektronikus rendszerével, új típusú motorokkal és kábelezéssel lesz korszerűsítve. Az új WSX rendszer az általa kínált új funkcióknak köszönhetően optimalizálja a vetési pontosságot.
- Az új WSX rendszer lehetővé teszi számunkra, hogy három új funkciót építsünk be a Tempo vetőgép pontosságának további növelése érdekében, mondja Oskar Karlsson, a Väderstad szemenkénti vetőgépekért felelős igazgatója.

Bevezetésre kerül az automatikus maglesodró állítás, hogy mindig pontos legyen a maglesodrás, kézi beállítás nélkül is.
- Az egyes vetőelemekben lévő érzékelőkkel a vetőmag lesodrást folyamatosan figyeli, és automatikusan az optimális értékre állítja be. Az automatikus maglesodrás időt takarít meg és növeli a hatékonyságot a szántóföldön. Ezt a tulajdonságot különösen azok a gazdálkodók és bérvállalkozók fogják értékelni, akiknek gyakran kell átállni más vetőmag vetésére, mondja Oskar Karlsson.
Az aktív hidraulikus soronkénti kocsiterhelés szerepe, hogy mindig állandó legyen a vetési mélység, függetlenül a talaj állapotától. Azért, hogy vetőgép mindig tartsa a beállított mélységet, a rendszer a talajviszonyoktól függően növeli vagy csökkenti a nyomás értékét. Ha például a vetőgép a táblának egy kevésbé kötött részén halad át, a nyomás csökken, ha pedig kötöttebb talajviszonyokkal rendelkező területre ér, akkor a nyomás nő. A gyors reakcióidő biztosítása érdekében a rendszer hidraulikával működik. A szemenkénti vetőgép felszerelhető egy nyomásérzékelő szenzorral, ekkor a gép a teljes szélességében egyben végzi a vezérlést, vagy akár soronkénti aktív hidraulikus vetőkocsivezérléssel.
- A soronkénti vetőkocsiterhelés vezérlése, lehetővé teszi a kezelő számára, hogy beállítsa a soregység optimális csoroszlyanyomását, amelyet a rendszer automatikusan tart. Ez biztosítja a vetési mélység pontosságát a talajtípus változásai vagy a talajtömörödés hatása miatti változó talajviszonyok ellenére, mondja Oskar Karlsson, majd folytatja:
- Ezen túlmenően, ez a funkció használható a művelőút kialakításánál. Amikor a soronkénti aktív hidraulikus vetőkocsiterhelő rendszer van felszerelve, a vetőgép a művelőút kialakítása során megszüntetheti az érintett soregység nyomását és kiemeli azokat. Az aktív hidraulikus soronkénti kocsiterhelés a dinamikus művelőút kialakítással együtt alkalmazható. Ez azt jelenti, hogy a művelőutak jól láthatóak lesznek a permetezőgép kezelője számára, még a kelés előtti állapotban is.
A harmadik újdonság a kanyarkompenzáció bevezetése, mely garantálja, hogy a gép fordulásakor, annak teljes szélességében azonos legyen a magok közötti távolság minden egyes sorban. Ez azt jelenti, hogy a belső vetőelemek forduláskor átmenetileg csökkentik, míg a külső vetőelemek növelik a kiadagolt magmennyiséget.
- A giroszkópos érzékelők észlelik a gép fordulását, és a rendszer beállítja az egyes vetőelemek által adagolt mennyiséget, hogy mindig megfelelően egyenletes tőtávot biztosítson a teljes vetőgép szélességében, mondja Oskar Karlsson.
A Tempo L 8-32, Tempo V 6-12 és Tempo F 6-8 újdonságai és elektronikus WSX rendszere 2023 novemberében az Agritechnica nemzetközi szakkiállításon mutatkozik be. A gépek korlátozott mennyiségben 2024 tavaszán lesznek elérhetőek, a sorozatgyártás pedig 2024 nyarán kezdődik.
Väderstad Kft. 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Nyitvatartás: H-Cs: 8:00-17:00 P: 8:00-15:00
+36 22 709 000 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Jó lenne jól csinálni...

Jó lenne jól csinálni már a kezdetektől, hogy ne érje veszteség.Az alacsony...

Bővebben...

Tehermozgatás

Tehermozgatás könnyedén A mindennapi munka során jól jöhet egy raklapvilla a...

Bővebben...

Univerzálisan alkalmazható

Univerzálisan alkalmazható a tökéletes terepemelkedésre: A gyakorlás...

Bővebben...

A kukoricaszár

TalajművelésA talajművelés a PRILLINGERnél az egyik fő terület, amellyel az...

Bővebben...

Mire figyelj...

Mire figyelj, amikor tárolósátrat vásárolsz?Amikor tárolósátor vásárlására...

Bővebben...

Gyors, egyszerű

Gyors, egyszerű állattszállításA Fliegl cégcsoport tovább bővítette...

Bővebben...

Hígtrágya kijuttatása, bedolgozása

Rugalmas alkalmazás hígtrágyáhozA FOX 300 D / 350 D / FOX 400 D csekély...

Bővebben...

Megoldást találunk

Géptárolás, ahogyan mi a Gravetti Kft-nél gondoljukAhogy véget ér a nyár,...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK