Folyékony műtrágya...

2023. szeptember 28. csütörtök
Oláh Margó
16462

Folyékony műtrágya rendszer bevezetése a Tempo L 8-24 típusoknál
Új opcióként a Väderstad Tempo L 8-24 nagysebességű szemenkénti vetőgép folyékony műtrágya rendszerrel is felszerelhető. A rendszer a gépbe integráltan került kialakításra, és a Väderstad Tempo által ismert nagysebességű szemenkénti vetéshez lett tervezve.
- Láttuk a gazdálkodók részéről azt az igényt, hogy a Tempo vetőgéppel további műtrágyák kijuttatása legyen lehetséges. Ennek során olyan folyékony műtrágya rendszert terveztünk, amely megfelel a Tempo vetőgép teljesítményéhez. Ez magában foglalja az egyszerű beállítást, a teljes vezérlést és a soronkénti változtatható kijuttatás lehetőségét, mondja Oskar Karlsson, a Väderstad szemenkénti vetőgépekért felelős igazgatója.

Az új rendszer egy 2000 literes műanyagtartállyal rendelkezik a folyékony műtrágya számára. A folyékony műtrágya vagy a vetősorokba kerül a vetőelemeken keresztül, vagy a vetősorok mellé műtrágya-csoroszlyákkal juttatható ki. A gazdálkodó munkájának könnyebé tétele érdekében, a rendszert úgy tervezték, hogy a fúvókák cseréje nélkül is lehetővé tegye a különféle folyékony műtrágya dózisok széles skálájának kijuttatását.
- Például a gép képes kezelni a szokásos folyékony műtrágya dózisokat hektáronként 30-tól egészen 200 liter/hektárig anélkül, hogy a gépen fúvókákat kellene cserélni, 750 mm-es sortávolság és 15 km/h menetsebesség mellett, mondja Oskar Karlsson.
A folyékony műtrágya adagolásának vezérléséhez az átfolyásmérők folyamatosan figyelik a kijuttatott mennyiséget. A kijuttatás ezen valós idejű visszacsatolásának segítségével a rendszer automatikusan fenntartja a kiválasztott kijuttatási mennyiséget.
- A gazdálkodó liter/hektárban beállítja a kijuttatni kívánt folyékony műtrágya dózisát. A rendszeren átfolyó mennyiségek figyelésével a gép menet közben automatikusan szabályozza a kijuttatási mennyiséget. Így nincs szükség kalibrálásra, mondja Oskar Karlsson.
A folyékony műtrágya rendszer teljesen integrálva van az iPad-alapú Väderstad E-Control vezérlőrendszerbe, mellyel egyébként a kezelő a szemenkénti vetést vezérli. A vetőmag adagolásához hasonlóan a folyékony műtrágya kijuttatásnál is működik a soronkénti elzárás.
A folyékony műtrágyatartály feltöltése történhet külső szivattyúval, gravitációs úton, vagy a gép saját szivattyújával.
A biztonságos üzemeltetés érdekében a gép fel van szerelve tisztavizes tartállyal, mosórendszerrel és tárolórekeszekkel az egyéni védőfelszerelés számára.
Az új folyékony műtrágya rendszer opció 2023 novemberében, az Agritechnica nemzetközi szakkiállításon mutatkozik be. A rendszer 2023 októberétől lesz elérhető a Tempo L 8-24 típusoknál.
Väderstad Kft. 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Nyitvatartás: H-Cs: 8:00-17:00 P: 8:00-15:00
+36 22 709 000 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Gépriport egy profi tollából

Gépriport egy profi tollábólHatala László írása Az eddigiektől eltérően, most...

Bővebben...

Sokoldalú felhasználás

Az öntött rácspanelek sokoldalú felhasználásaIpari, termelői környezetben a...

Bővebben...

Digitalizálás a rakodástechnikában

 Q-Companion – Digitalizálás a rakodástechnikábanModern gazdálkodóként a...

Bővebben...

A fejlődés több...

VELOX-KER Kft., illetve elődje a Top-FARM Kft. 1996 óta képviseli a MASSEY...

Bővebben...

Tehermozgatás

Tehermozgatás könnyedén A mindennapi munka során jól jöhet egy raklapvilla a...

Bővebben...

Tárolási megoldás

Kelet-Magyarországon készült legújabb, Galebreaker Agridoor Premium kapukkal...

Bővebben...

Modern és egészségtudatos...

Modern és egészségtudatos állattartásra kínál megoldást a Dr. Bata Zrt. A Dr....

Bővebben...

Mérgek helyett...

„Mérgek helyett gépek…?” Ez a hatásvadász rövid mondat, jól hangzó szlogen...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK