A helyspecifikus...

2023. szeptember 29. péntek
Oláh Margó
13359

A Väderstad bemutatja a helyspecifikus táblatérkép alapú talajművelést és az E-Services rendszert a TopDown és Opus kultivátorokhoz
A 2024-es növénytermesztési szezonra a Väderstad TopDown és Opus kultivátorok új generációja jelenik meg. A megújult dizájn mellett az iPad-alapú Väderstad E-Control vezérlőrendszer bevezetésével, valamint az ISOBUS Task Control segítségével lehetőség nyílik a táblatérkép alapján történő, helyspecifikus, változó intenzitású és mélységű talajművelésre.
A 2024-es modellévtől a TopDown 400-700 és az Opus 400-700 nehéz szántóföldikultivátorok felszerelhetőek Gateway-el, érzékelőkkel és továbbfejlesztett elektronikával. Ez megnyitja a lehetőséget a gép teljes irányítására az iPad-alapú Väderstad E-Control vezérlőrendszer segítségével, valamint a gép működtetésére a traktor ISOBUS terminálján keresztül történik.
- Láttuk, hogy a gazdálkodók részéről igény van a talajművelés további optimalizálására. Azáltal, hogy a gép beállításait a táblaviszonyokhoz tudjuk igazítani, optimalizálható az agronómia és a munkaminőség. Ennek kulcsa az E-Services bevezetése a TopDown és az Opus gépeknél – mondja Wolfram Hastolz, a Väderstad talajművelési termékmenedzsment igazgatója.

Az E-Services bevezetése a TopDown és Opus esetén lehetővé teszi a gépek működtetését, a gépbeállítások automatikus vezérlését menet közben egy táblatérkép segítségével. Ez azt jelenti, hogy a gazdálkodó, mielőtt kimegy a táblára, beprogramozhatja, hogy az egyes művelőelemek - tárcsák, kapák, egyengetők és tömörítőhengerek - hogyan viselkedjenek a tábla meghatározott pontjain például a talajtípus vagy a táblaviszonyok függvényében. A traktorban ez a táblatérkép a traktor ISOBUS terminálján kerül bevitelre, amely azután csatlakozik a Väderstad E-Control rendszerhez, ezáltal a gép irányításához.
- A következő lépés a változtatható mennyiségű vetőmag- és műtrágya-kijuttatás után, hogy ugyanezt a gondolkodásmódot alkalmazzuk a talajművelésre is. Itt megtakarításokat lehet elérni az „annyit amennyi szükséges, de a lehető legkevesebbet” szabály alkalmazásával. Az előnyök egy része az üzemanyag-megtakarításnak és a talajegészség javuló állapotának, más része pedig a munkasebesség növelésének és a kopás csökkentésének formájában jelentkezik. Ráadásul ez autonóm gazdálkodási jövőt tesz lehetővé, mondja Wolfram Hastolz.

Az iPad-alapú Väderstad E-Control vezérlőrendszer segítségével a kezelő közvetlenül a traktor fülkéjéből is irányíthatja a gépet. A vezető egy gombnyomással beállíthatja a tárcsák, kapák, egyengetők vagy tömörítőhengerek egyedi munkamélységét vagy intenzitását, menet közben. A szántóföldi munkavégzés megkönnyítésére négy előre beállított gomb használható a különböző gépkonfigurációk tárolására.
- A vezérlőrendszert úgy tervezték, hogy támogassa a vezetőt a talajművelés optimalizálásában, miközben megkönnyíti a felhasználó munkáját. Az előre beállított gombokkal a gazdálkodó eltárolhatja saját leggyakrabban használt gépkonfigurációit. Például az 1-es előbeállítás a normál szántóföldi munkákhoz, a 2-es előbeállítás a művelőutakhoz, a 3-as előbeállítás a nehezen művelhető területekhez használható stb. Amikor az egyik művelőzóna módosul, a többi ahhoz automatikusan igazodik, hogy megtartsa az egyedi kiválasztott mélységet, mondja Wolfram Hastolz.
A rendszer azzal is számol, hogy a szántóföldi munka hektikus lehet, és időnként előfordulhatnak váratlan helyzetek. Szükség esetén a TopDown és az Opus kézi beállításra és hagyományos vezérlésre kapcsolható, például traktorcsere esetén.
A Väderstad TopDown 400-700 és Opus 400-700 opcióként 2023 októberétől rendelhető E-Services rendszerrel. A gépek premierje az Agritechnica nemzetközi szakkiállításon 2023 novemberében lesz, a sorozatgyártás pedig 2024 elején indul.
Väderstad Kft. 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Nyitvatartás: H-Cs: 8:00-17:00 P: 8:00-15:00
+36 22 709 000 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Vízelvezetési gondokra

Vízelvezetési gondokra megoldást kínálatunk, Veneroni szivattyúk...

Bővebben...

Van jobb a jónál

Van jobb a jónál - új körmölőkaloda család a kínálatunkbanA célunk mindig is...

Bővebben...

A Väderstad bővíti...

A Väderstad bővíti gyárát és növeli kapacitását az új gyárközponthoz...

Bővebben...

Maximális silózási teljesítmény

Maximális silózási teljesítmény MEX – tárcsakerekes silózókA PÖTTINGER MEX 5...

Bővebben...

A talaj életre keltése

Közösen dolgozunk a sikeres jövő érdekében.A PÖTTINGER az elmúlt években...

Bővebben...

A kukoricaszár

TalajművelésA talajművelés a PRILLINGERnél az egyik fő terület, amellyel az...

Bővebben...

Hiánytünetek kezelésére

Levél- és talajtrágyák     A DAMISOL® levéltrágya család,...

Bővebben...

Az idő pénz is

FIGYELEM VÁROS GONDNOKSÁGOK,KERTÉPÍTŐK, SPORTPÁLYA KARBANTARTÓK AZ IDŐ PÉNZ...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK