Weidemann

2023. november 30. csütörtök
Oláh Margó
10860

Weidemann – a vállalat a gép mögött
Sokat írtunk már a Weidemann gépek széleskörű hasznosíthatóságáról. Azonban mi tette ezt a céget ilyen sikeressé? Hogyan jutottak el oda, ahol ma tartanak és miért gondoljuk mi is, hogy a gépeik mindenki számára megkönnyítik a munkát? Ez a cikkünk most erről szól.

Messzire nyúló múlt
A vállalat két testvérnek köszönheti az életét. Oswald és Reinhold Weidemann alapította Németországban, Diemelsee-Flechtdorfban, 1960-ban. A nagyfokú, közös műszaki érdeklődés különféle alkatrészek és berendezések gyártására sarkallta a fivéreket. Majd az alakulás után 12 évvel, a Hoftrac széria hozta meg az igazi áttörést.
1974-ben a Perfekt 130-as csuklós mezőgazdasági vontatóval elindult az első sorozatgyártás. A vállalat innentől kezdve dinamikusan fejlődött. 1995-ben 25 000 gép gördült le a gyártósorról, 2017-ben pedig már 100 000. Közben folyamatos üzem- és vállalatbővítések zajlottak. 2005-ben a Wacker Construction Equipment AG beszállásával az építőipar számára is elkezdtek gépeket gyártani.
Mára, több mint 60 éves fennállása során a vállalat számos bestseller sorozatot alkotott. Az európai gyártók között előkelő helyet vívott ki magának. Köszönhetően széles gép palettájának, amely a legtöbb mezőgazdasági munkát egyszerűvé teszi.
A márka hitvallása
A cég az ember, a gép és a szerszám tökéletes összjátékára törekszik. Magas minőségű termékeik ezért mindig biztonságosak, illetve a legtöbb esetben többfunkciósak. Ennek köszönhetően egy Weidemann gép hamar a munkavégzés nélkülözhetetlen részévé válik.
Az első küldetésüknek azt tekintették, hogy tehermentesítsék a gazdálkodókat, az istállók és a külterjes gazdálkodás gépesítése segítségével. Erre a célra született meg a Hoftrac, amely máig nagy sikernek örvend.

Azonban azóta ezen továbbléptek. A Weidemann mezőgazdaság és a lótenyésztés mellett a faipari, biogázüzem, önkormányzati, kertészeti, ipari és kereskedelmi munkafeladatok elvégzésére is széles körben kedvelt választás.
Folyamatos fejlesztés és innováció
A Weidemann mezőgazdasági munkagép annak köszönheti a vezető szerepét, hogy a vállalat folyamatos innovációra és fejlesztésre törekedik. Ennek köszönhetően számos olyan technológiát építenek bele a gépekbe, amelyek nagyban növelik a munkavégzés hatékonyságát, kényelmét, illetve biztonságát.
Az évek során optimalizálták a munkagépek kabin kialakítását, több fejlesztés érintette a homlokrakodók emelési mechanizmusait és nagy hangsúlyt fektettek a hajtás optimalizálására. Ennek köszönhetően a Weidemann gépek gazdaságos működés mellett, magas hatékonyságot ígérnek.
Hoftrac – a típusból gépkategória
1972-ben a Weidemann piacra dobta, az akkor még három kerekű Hoftracot. A gépnek akkora sikere volt, hogy 1978-ban, részben a szériának köszönhetően, felépítették a második gyárépületet, Flechtdorf külvárosában. 1992-ben jött az első zárt fülkés kivitel, ami lehetővé tette az egész éves munkavégzést. 2014-ben pedig, az akkor már 42 éves szériában megjelent az elektromos hajtás.
Ma a Weidemann Hoftrac 1390 az egyik legnépszerűbb gép. Elérhető több fajta motorral, az elektronikusan vezérelt hajtáslánc pedig megkapta a Weidemann ecDrive technológiát. Ezen kívül számos olyan “apróságot” találunk meg a gép specifikációi között, amely rendkívül kényelmessé és munka biztossá teszi. Ide tartozik például a Weidemann derékcsukló, a bolygótengely miatti nagy tolóerő, illetve a kiváló minőségű porbevonat, amely az élettartamát is növeli.
A Gravetti kínálatában természetesen az elektromos hajtású 1160 eHoftrac is elérhető. A széria egy kisebb, mobilabb gépezetet takar, ami minimális zaj és károsanyag kibocsátása miatt beltéren, illetve látogatók által is sűrűn használt helyeken (parkok, állatkertek) is rendkívüli népszerűségnek örvend.
Bármiféle mezőgazdaásig, ipari kereskedelm, vagy állattartási, esetleg területi gondozási feladatra keres munkagépet, a Weidmannal érdemes számolni!
Miben segíthetünk? Vegye fel velünk a kapcsolatot, forduljon hozzánk bizalommal!
2072 Zsámbék, Petőfi Sándor utca 108. (+36) 20 2244 242 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Részletek, és árajánlat kérés az alábbi linken lehetséges:
https://gravetti.hu/blog/weidemann-vallalat-gep-mogott   

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Az épületek...

Az épületek megőrzéséért fejleszt mesterséges intelligencia alapú rendszert a...

Bővebben...

Kertészeti gépkínálat

Cégünk, a békéscsabai székhelyű Alfa-Gép Kft 1996-óta van jelen a...

Bővebben...

Hiánytünetek kezelésére

Levél- és talajtrágyák     A DAMISOL® levéltrágya család,...

Bővebben...

Hatékony rendszerfelügyelet

Hatékony rendszerfelügyelet és hibaelhárítás mezőgazdasági gépeknélA...

Bővebben...

Fontos változás

Fontos változás: Az eGN-ben kell teljesíteni a nitrát adatszolgáltatást...

Bővebben...

Szarvasmarha istálló...

Szarvasmarha istálló Gravetti módraGyorsan, egyszerűen, költséghatékonyanAhogy...

Bővebben...

Lakóautó, lakókocsi hajók

Mindenki azt teszi a sátor alá, ami már máshová nem fér be. Többnyire ez...

Bővebben...

Szedd könnyedén!

              Gyümölcsök...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK