Zöld hét

2024. február 06. kedd
Oláh Margó
4877

A Väderstad bemutatkozott a 2024-es berlini Zöld Hét rendezvényen
A Väderstad, a világ egyik vezető talajművelő- és vetőgépgyártó vállalata 16 másik mezőgazdasági vállalat mellett részt vett a múlt heti berlini Zöld Hét kiállításon. A cél az volt, hogy bemutassák az új innovációk fontosságát a mezőgazdaságban, hogy felgyorsítsák a fenntarthatóbb és hatékonyabb mezőgazdaságra való átállást.

Az Innovationsforum Landtechnik standján a Väderstad bemutatta a növénytermesztéshez használt innovációnkat a Proceed-et. Azzal, hogy a Proceed képes minden egyes vetőmagot milliméteres pontossággal elhelyezni, jelentősen csökkenti a vetőmagrátát, és így kevesebb ráfordításból több termést lehet előállítani. A szántóföldi kísérletek jelentős javulást mutattak a termésszintekben és a vetőmagigényben, miközben csökkent a talajművelés, a vegyszeres kezelések és a műtrágyák használatának szükségessége.
- Fontos tudni, hogy nem a termékeink forgalmazása miatt vagyunk itt. A cél, hogy megmutassuk, hogy a mezőgazdasági ágazat vezető vállalatai egységesen, közösen állnak ki és tárgyalnak a döntéshozókkal, a fontos döntésekben való gyorsabb előrelépés érdekében. Nagyon pozitív hetet töltöttünk itt Berlinben - mondta Elin Iseskog, a Väderstad fenntarthatósági igazgatója.
A 2024-es Zöld Hétnek közel 300 000 látogatója volt. Mintegy 70 mezőgazdasági miniszter is találkozót tartott, hogy megvitassák a mezőgazdaság jövőjét, valamint azt, hogy az új megoldások és a modern technológia milyen szerepet játszhat a jövő mezőgazdaságában.
A Väderstad standját számos politikus látogatta meg, köztük Olaf Scholz német kancellár, aki a fenntartható mezőgazdaságról tárgyalt a résztvevőkkel, és hasznos információkat kapott a Väderstad egyik innovációjáról, amely hozzájárulhat egy fenntarthatóbb jövő kialakításához.
Jelen volt Dan Ericsson, a svéd vidékügyi miniszter államtitkára is.
- A Väderstad mindig is sokat jelentett és jelent majd a svéd mezőgazdaság számára, élen járt a környezetvédelem és az klímavédelem terén, és innovációival segíti a mezőgazdaságot. Nagyon örülök, hogy egy svéd vállalat jelen van egy olyan fontos eseményen, mint a Zöld Hét - mondta Dan Ericsson.
Nagyon eseménydús hét volt Berlinben, ahol sok eredményes megbeszélést folytattunk politikusokkal arról, hogy mind nemzeti, mind uniós szinten szükség van támogató politikai intézkedésekre, hogy a gazdálkodók nagyobb hatékonyságot érjenek el, ami lehetőséget biztosít a világ növekvő népessége számára szükséges élelmiszer előállításához.
Väderstad Kft. 2475 Kápolnásnyék, Összekötő út 1.
Nyitvatartás: H-Cs: 8:00-17:00 P: 8:00-15:00
+36 22 709 000 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Mi mindenre lehet használni sátrainkat?

15 éves tapasztalat birtokában!A Gravetti Kft.-t Tatár Kálmán kollégánk hozta...

Bővebben...

Tarlóhántástól magágykészítésig

Az Omikron Kft. által gyártott Gruberek alkalmasak tarlóhántásra, illetve 30...

Bővebben...

Trioliet etetőrendszerek

Trioliet etetőkocsik és etetőrendszerek széles választékban az Inter-Mix Kft....

Bővebben...

Vadkár védelem

Az Önitató Kft. 1993 óta működik: korábban csak állat önitatók gyártásával és...

Bővebben...

A Gruberek sokoldalúsága

A talajművelés feladata a talaj termékenységének a fenntartása, illetve...

Bővebben...

A Közös Agrárpolitika...

A Közös Agrárpolitika intézkedéseiA következő hetekben bemutatjuk a Közös...

Bővebben...

Skandináv technológia...

Skandináv technológia, skandináv minőség! Az ELHO a világ számos országában...

Bővebben...

Hogyan érjünk el...

Hogyan érjünk el kiemelkedő minőséget a fű szilázsban?A fűféléknek a...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK