Hatékony fagyvédelem

2024. május 02. csütörtök
Oláh Margó
1743

WepiFrost Fagyvédelmi Kft. Hatékony fagyvédelem a gyümölcsösökben
A WepiFrost szélgépeit gyümölcstermesztő kertészmérnökök tervezték hosszú évek tapasztalatai alapján, a klímaváltozás hatásaira és a magyar gazdák fagyvédelmi igényeire reagálva.
Weppert Sándor vagyok, kertészmérnök. Tudom, hogy ma ez nem mindig elég. A szükséges pluszt otthonról hoztam: a sváb ősök munkamorálját, valamint a szőlő- és gyümölcstermesztés hagyományait.
Hogy megismerjem a legújabb eljárásokat és technológiákat, folyamatosan olvasok és vizsgálatokat végzek, hogy minél magasabbra emeljem a hazai gyümölcstermesztés, a növényvédelem és a fagy elleni védekezés hatékonyságát. Ezért is alapítottam meg családommal a WepiFrost Fagyvédelmi Kft-t.
Első gyümölcsösünket 1996-ban vásároltam. Hamarosan előjöttek azok a problémák, melyek közül mára fagyvédelem, azaz a termés megmentése vált a legnagyobb feladattá.
Körtésünk fagyzugos területen, a Bács-Kiskun megyei Imrehegy határában fekszik. Vannak benne korai virágzású fajták is, melyek megadták a fagyvédelmi kísérletek, eljárások irányvonalát. Ugyanis a fagy az, amely leginkább megkeseríti a legtöbb termelő életét.
Ez több mint 15 év küzdelmet jelentett. Sokszor a fagyvédelmi eljárások kombinálásával, vagy egy-egy adott módszer komplex vizsgálatával értem el most beteljesült célomhoz. Természetesen nem voltam híján a zsákutcáknak, kudarcoknak sem. A légkeveréses fagyvédelem szakirodalmát áttanulmányozva jutottam fejlesztésünk teljes kidolgozásához. Közel 100 éjszakát töltöttem terepen, kipróbálva és vizsgálva a légkeverő eszközök működését. Ez olyan gyakorlati ismeretekhez juttatott, amelyek hozzásegítettek a szélgépek megépítéséhez. Meggyőződésem, hogy a megbízható gépeknek kimagasló szerepe van a modern fagyvédelemben.
2021-ben egy mérnök-fejlesztő csapattal megvalósítottuk nagy álmunkat: megépítettük többfajta szélgép prototípusát. Ezek az áprilisi fagyos hajnalokon jól vizsgáztak. A sikeren felbuzdulva megkezdtük sorozatgyártásukat.
Meggyőződésem az, hogy a kiváló technológia nem elegendő: a gazdáknak meg kell tanulniuk a fagyvédelmi eszközök és gépek kombinált használatát! Cégünknek ezért felvállalt feladata az, hogy folyamatosan fejlessze partnerei tudását is.
Hatékony védekezés a tavaszi fagykár ellen
Az aktív fagyvédelem legelterjedtebb és leghatékonyabb technológiája már magyar gyártótól is elérhető. Elektromos meghajtású fix és mobil szélgépeink a gyümölcsösökben hatékony védelmet nyújtanak a kora tavaszi fagyok esetén.
A szélgépek paramétereit az Ön igényeire szabjuk – a kedvező fogyasztásért és a még hatékonyabb fagyvédelemért!
https://wepifrost.hu/rolunk/ 
WepiFrost FIX szélgép család
Fix vagy más néven telepített szélgépünket azoknak a gazdáknak ajánljuk, akik 5 méternél magasabb koronamagassághoz keresnek hatékony fagyvédelmi megoldást. Fix szélgépünk kimondottan előnyös fagyzugos helyen való gazdálkodás esetén, ha Önnek fontos az extrém toronymagasság, és egy adott ültetvényre szeretne hosszú távú védelmet. Egy fixen telepített szélgép a torony magasságától és motor erősségétől függően 2-7 hektár felületet tud védeni. Általánosságban a 4-5 hektárnál nagyobb gyümölcsösökben a fix szélgép jelenti a legmegbízhatóbb megoldást. Jelenleg több mint 100 000 fix szélgép üzemel világszerte. A fix, vasbeton alapra telepített szélgép a legkedvezőbb árfekvésű szélgépünk, amely kétféle kivitelezésben elérhető.
https://wepifrost.hu/fix-telepitett-szelgep/  
WepiFrost Mobil-D szélgép család
Mobil ledönthető szélgépünket azoknak a gazdáknak ajánljuk, akik egy rugalmas, mobilis légkeveréses fagyvédelmi megoldásra vágynak. A mobil szélgép traktorral vontatható, és a kiválasztott területen negyed óra alatt felállítható.
A vontatható szélgép előnye a gyors és biztonságos karbantartás és szervizelés, mely rövid és hosszú távon egyaránt megtérül.
A WepiFrostFans kínálatában igényre szabott toronymagassággal kínálunk mobil fagyvédelmi szélgépeket, így akár az extra magas gyümölcsösökben is hatékony megoldást nyújthat a fagyok ellen.
A motor erőssége is személyre szabható. A 15 kW erősségű motor 2-5 hektáron, míg a 30 kW erősségű motor 3-7 hektáron nyújt megbízható megoldást.
https://wepifrost.hu/mobil-szelgep/  


Cégünk a magasabb minőségi színvonal és a fellépő piaci igények miatt 2022-től több változtatást, fejlesztést hajtott végre.
Szériatartozék lett a légcsavart rögzítő fék berendezés, ezzel elkerülve a nagy szél általi felpörgést.
Fix szélgépeinknél emelési pont került kialakításra a biztonságosabb daruzás érdekében, amelyek az intenzív ültetvényekben, jégháló támrendszer bontása nélkül felállíthatóak.
Mobil szélgépeink méreteit szintén az intenzív ültetvényekben való biztonságos mozgatás miatt optimalizáltuk, figyelembe véve a stabilitást.

WepiFrost Kft. 6230 Soltvadkert Kossuth u. 74.
+36 20 493 59 69 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Cikkajánló

Mit tehetünk...

Mit tehetünk a legyeskedő kártevők ellen?Az istállóban és környékén megjelenő...

Bővebben...

Merjünk álmodni...

Merjünk álmodni és akarjunk is nagyot alkotni!Interjú Pásztor Attilával, a...

Bővebben...

Az ideélis gép mulcsvetéshez

A PÖTTINGER TERRASEM mulcsvetési elv egyetlen gépben egyesíti a talajművelés,...

Bővebben...

Egy menetben

Az Omikron Kft. (www.omikronkft.hu) már 7. éve gyártja a folyékony műtrágya...

Bővebben...

Betakarítás után, tarlóápolás

A talajművelés feladata a talaj termékenységének a fenntartása, illetve...

Bővebben...

Ami jár a növénynek

A KEZDETEK:A FitoHorm termékek gyártása az 1980-as években kezdődött a Bácska...

Bővebben...

Ősgabona fajtákat...

Ősgabona fajtákat is aratnak az ökotermelőkPéter-Pál napjával megkezdődik a...

Bővebben...

Változó mélységű

Változó mélységű talajművelés – AutoDepthA talajművelés során a talaj fizikai...

Bővebben...

Termékkereső

kiemelt AJÁNLATOK